ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΤΚΑ - Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα

Η αναλογιστική μελέτη καταδεικνύει μεταξύ άλλων ότι το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2080

ΚΥΠΕ

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα κύρια αποτελέσματα της αναλογιστικής μελέτης που έγινε για τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ), στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν το πρωί της Τρίτης από τους αναλογιστές του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, που θα γίνει στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας στην παρουσία του Υπουργού Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τη μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ, η οποία γίνεται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα παρουσιάσουν ο επικεφαλής της Μονάδας αναλογιστικών υπηρεσιών Andre Picard και ο διευθυντής του έργου Κώστας Σταυράκης και έχει έτος αναφοράς της το 2020 (έτος αναφοράς της προηγούμενης μελέτης ήταν το 2017).

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η αναλογιστική μελέτη καταδεικνύει μεταξύ άλλων ότι το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2080, όπως καταδείκνυε και η προηγούμενη μελέτη και διαπιστώνει ότι δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση