ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:53
 

Το κράτος κατέβαλε 1,36 δισ. το 2018

Λήπτες ήταν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που πέρσι και έλαβαν τα χρήματα υπό τη μορφή αγορών ή πληρωμών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ποσό που ξεπερνά τα €1,3 δισ. κατέβαλε το κράτος το 2018 σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα υπό τη μορφή αγορών ή πληρωμών, που ξεπερνούσαν το €1 εκ. ανά πιστωτή.

Σύμφωνα με κατάσταση που δημοσιεύει την Τετάρτη το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με τους λήπτες κυβερνητικών πληρωμών, 218 φυσικά ή νομικά πρόσωπα έλαβαν πέρσι από το κράτος συνολικό ποσό €1.359,0 εκ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με €187,8 εκ., ποσό που αφορά την πληρωμή Ιδίων Πόρων προς την ΕΕ. Ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Κύπρου με κρατική χορηγία €82,4 εκ., η Αρχή Ηλεκτρισμού με €59,1 εκ. για κατανάλωση ηλεκτρισμού, ο Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, με κρατικές χορηγίες ύψους €42,9 εκ. και €41,2 εκ., αντίστοιχα.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με κρατική χορηγία €38,6 εκ., ο Δήμος Λευκωσίας με κρατική χορηγία €34,9 εκ., ο ΚΟΑ με κρατική χορηγία ύψους €33,1 εκ., η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού με κρατική χορηγία €31,7 εκ. και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών με κρατική χορηγία €27 εκ.

Η κατάσταση με τους λήπτες κυβερνητικών πληρωμών έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας (www.treasury.gov.cy /Λογιστικές και Μισθολογικές Υπηρεσίες/Δημοσιοποίηση Στοιχείων/Δημοσιοποίηση Οικονομικών Συναλλαγών/2018).

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν τις πληρωμές που έγιναν μέσω του λογιστικού συστήματος FIMAS, το οποίο χρησιμοποιείται από όλα τα υπουργεία, τμήματα, υπηρεσίες και ειδικά ταμεία. Οι πληρωμές αφορούν αγορές, χορηγίες και άλλους σκοπούς.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που παρουσιάζονται αφορούν συνολικές πληρωμές (πριν από την αφαίρεση τυχόν συμψηφισμών έναντι οφειλών προς το κράτος).

Εξαιρούνται πληρωμές για δαπάνες άμυνας, πληρωμές για αποπληρωμή χρεών και για εξυπηρέτηση δημοσίου χρέους, καθώς και πληρωμές για τις οποίες το κράτος ενεργεί ως ενδιάμεσος φορέας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Λευκωσία για πενταμερή: Η Τουρκία δεν φαίνεται πρόθυμη να συμμετέχει πριν της «εκλογές»

«"Η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό" - Κάποιος ...»
ΑΚΑ  |  10:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X