ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:28
 

Τον Δεκέμβριο η τελική έκθεση της Moneyval για Κύπρο

Αντιπροσωπεία της Moneyval επισκέφτηκε την Κύπρο μεταξύ 13 και 24 Μαΐου 2019

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα συζητηθεί η έκθεση για την Κύπρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αξιολόγηση των μέτρων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας (Moneyval).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντιπροσωπεία της Moneyval επισκέφτηκε την Κύπρο μεταξύ 13 και 24 Μαΐου 2019 και σε αυτή συμμετείχαν εμπειρογνώμονες της με υπόβαθρο σε νομικά, οικονομικά και θέματα επιβολής του νόμου, υποστηριζόμενοι από μέλη της Γραμματείας της Moneyval.

Προστίθεται ότι η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και τη Συμβουλευτική Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων, στην οποία συμπροεδρεύσουν η ΜΟΚΑΣ και το Υπουργείο Οικονομικών.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τις αρχές που είναι υπεύθυνες για το σύστημα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων στην Κύπρο (όπως αρμόδια Υπουργεία, δικαιοσύνη και υπηρεσίες, φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα, εποπτικές αρχές και επαγγελματίες που ασχολούνται με την καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων).

Αναφέρεται ακόμη ότι η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με μεγάλο αριθμό ιδιωτικών φορέων, όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, παρόχους υπηρεσιών για εταιρείες, δικηγόρους, κτηματομεσίτες και καζίνο, αλλά και εκπρόσωπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Η αντιπροσωπεία είναι εντεταλμένη να αναλύσει, με τη μορφή μιας έκθεσης αμοιβαίας αξιολόγησης, το επίπεδο συμμόρφωσης της Κύπρου με 40 συστάσεις της Task Force Χρηματοδοτικής Δράσης (FATF) και το επίπεδο αποτελεσματικότητας του κυπριακού συστήματος καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, παρέχοντας παράλληλα συστάσεις για την ενίσχυση του συστήματος.

Η έκθεση είναι προγραμματισμένη να συζητηθεί και να υιοθετηθεί στην 59η ολομέλεια της MONEYVAL, μεταξύ 3-6 Δεκεμβρίου 2019.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X