ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου: Έρχεται σχέδιο ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών

Πανίκος Νικολάου: Έχουμε ετοιμάσει πρόταση και αναμένουμε πράσινο φως από τον SSM

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στόχο μέχρι τέλους του Μάη να ανακοινωθεί Σχέδιο ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών έχει η Τράπεζα Κύπρου.

Στο πλαίσιο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο CEO της τράπεζας, Πανίκος Νικολάου δήλωσε πως αναμένει η τράπεζα μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου πράσινο φως από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας για να εφαρμόσει Σχέδιο ανταμοιβής συνεπών δανειοληπτών.

Υπογραμμίζεται πως, το Σχέδιο θα αφορά μόνο στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και αξίας που ο κ. Νικολάου επιφυλάχθηκε να μην αποκαλύψει, διότι αναμένονται ακόμα οι απαραίτητες εγκρίσεις από τους Ευρωπαίους επόπτες.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολάου, η διαδικασία δεν θα είναι στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης, γι' αυτό και είναι απαραίτητες οι εγκρίσεις από τον SSM. "Θα δούμε τι αποφάσεις θα λάβουμε και τι ρίσκο θα αναλάβουμε σε σχέση με το πρόγραμμα", σημείωσε. Τόνισε δε, πως, το Σχέδιο θα είναι μόνο για δανειολήπτες που εξυπηρετούν το δάνειό τους και η πρόθεσή μας είναι να δώσουμε πίσω στους συνεπείς δανειολήπτες, χρήματα (cash).

Το μέσο στεγαστικό δάνειο στην Τράπεζα Κύπρου είναι τα 90.000 ευρώ, έχουν δοθεί σε 40.000 δανειολήπτες και ο μέσος χρόνος αποπληρωμής είναι τα 18 έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση