ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τζεφ Μπέζος: 100 εκ. δολάρια σε αμερικανικές τράπεζες τροφίμων

Η δωρεά του δισεκατομμυριούχου σύμφωνα με τον ίδιο πηγαίνει στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Σικάγο, «Feeding America», ο οποίος διατηρεί περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων ανά τις ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Instagram, ανακοίνωσε την δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικές τράπεζες τροφίμων, σε μία προσπάθεια για την ενίσχυση της τροφοδοσίας των αυξανόμενων αριθμών των Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι μένουν εκτός της εργασίας τους, λόγω των αυξημένων μέτρων για την προστασία κατά του νέου κορωνοϊού.

Η δωρεά του δισεκατομμυριούχου σύμφωνα με τον ίδιο πηγαίνει στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Σικάγο, «Feeding America», ο οποίος διατηρεί περισσότερες από 200 τράπεζες τροφίμων ανά τις ΗΠΑ.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, ο Μπέζος αναφέρει πως: «Ακόμα και σε συνηθισμένες εποχές, η επισιτιστική ανασφάλεια στα αμερικανικά νοικοκυριά είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και δυστυχώς η ασθένεια-πανδημία COVID-19, ενισχύει σημαντικά αυτό το άγχος».

Επίσης, σημειώνει ότι τα εστιατόρια είναι κλειστά και πολλές εκκλησίες που προσφέρουν δωρεάν γεύματα είναι επίσης κλειστές λόγω εντολών κοινωνικής αποστασιοποίησης, με αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι οι οποίοι στηρίζονταν στην φιλανθρωπία αυτών να εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους, στις τράπεζες τροφίμων.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Όπως αναφέρει το CNN μέσω του δικού του λογαριασμού στο κοινωνικό δίκτυο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιδρυτής της Amazon έχει προβεί σε δωρεά χρηματικού ποσού σε μια προσπάθεια ανακούφισης από τον κορωνοϊό, SARS-CoV-2.

Στις 23 Μαρτίου, ήταν ένας από τους δεκάδες δωρητές που συνεισέφεραν στο συνασπισμό «All in Seattle» που χρηματοδοτεί φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων επισιτιστικής ασφάλειας και στέγασης.

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο, ο δισεκατομμυριούχος δώρισε 10 δισεκ. δολάρια υπέρ της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση