ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τζέιμι Ντάιμον: ΗΠΑ και Κίνα να δεσμευτούν για την επίλυση των διαφορών

Kathimerini.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα πρέπει να «δεσμευτούν πραγματικά» για να διευθετήσουν τις διαφορές τους για ζητήματα ασφάλειας και ελεύθερου εμπορίου, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Τα σχόλια του Ντάιμον έγιναν σε τραπεζικό συνέδριο στη Σαγκάη, που διοργανώθηκε από την JP Morgan, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχουν επιδεινωθεί σφοδρά τα τελευταία χρόνια.

«Δεν πρόκειται να διορθώσετε τα πράγματα αν απλώς κάθεστε απέναντι από τον Ειρηνικό και φωνάζετε ο ένας στον άλλον. Ελπίζω λοιπόν να έχουμε πραγματική δέσμευση», δήλωσε ο Τζ. Ντάιμον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποσύνδεση Κίνας – ΗΠΑ στο τριήμερο JPMorgan Global China Summit, στη Σαγκάη.

Ο Ντάιμον σημείωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών για θέματα ασφάλειας και ελεύθερου και δίκαιου εμπορίου είναι «επιλύσιμες».

Η αμερικανική τράπεζα έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια την παρουσία της στην Κίνα με νεοαποκτηθείσες άδειες ή αυξημένα μερίδια που καλύπτουν τίτλους, κεφάλαια και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Παράλληλα, όμως, προειδοποίησε ότι η «αβεβαιότητα» σχετικά με τις πολιτικές της κινεζικής κυβέρνησης θα μπορούσε να αποτελέσει χτύπημα στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς νέα στοιχεία έδειξαν ότι η ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο επιβραδύνεται.

«Αν υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα, που προκαλείται κάπως από την κινεζική κυβέρνηση… δεν πρόκειται απλώς να αλλάξει τις άμεσες ξένες επενδύσεις», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική της Κίνας για τον Covid-19 και την καταστολή του τεχνολογικού τομέα. «Θα αλλάξει τους ανθρώπους εδώ, τη δική τους αυτοπεποίθηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση