ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χ. Έλληνας για ηλεκτρικό ρεύμα: Απογοητευτικά τα μέτρα στήριξης

Τι δήλωσε ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0 «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Απογοητευτικά» χαρακτήρισε ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων, Χαράλαμπος Έλληνας, τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Παρασκευή, για μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0 «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Έλληνας τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάτι πολύ πιο σημαντικό από αυτά που ανακοινώθηκαν και διερωτήθηκε γιατί ο φόρος δεν μειώνεται από το 37% στο 20%, όπως έγινε και στην Ελλάδα. Όπως είπε, παρ’ όλο που ο προϋπολογισμός για το 2022 προέβλεπε έλλειμα 1.3% τώρα υπάρχει πλεόνασμα της τάξης του 1%, με τη διαφορά να προέρχεται από τους φόρους στην ενέργεια και από το μάζεμα του κόστους των ρύπων.

Ερωτηθείς εάν πληρώνουμε διαχρονικά λάθη και παραλείψεις, ο κ. Έλληνας απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι η Κύπρος έπρεπε να είναι πολύ πιο μπροστά στο θέμα των φωτοβολταϊκών. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι γίνονται σπασμωδικές αντιδράσεις παρά ένας ενεργειακός σχεδιασμός, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές κάτι το οποίο αν γίνει σωστά θα αποδώσει σημαντικό οικονομικό όφελος. «Πρέπει να ακολουθήσουμε τον ευρωπαϊκό δρόμο για να επωφεληθούμε», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τα καύσιμα, ο κ. Έλληνας είπε ότι η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας ότι μέχρι να επανέλθουν οι επενδύσεις και να αναπληρωθεί η έλλειψη θα περάσει καιρός. Καταλήγοντας ο κ. Έλληνας είπε ότι η κατάσταση με το φυσικό αέριο είναι χειρότερη, με τις τιμές να παραμένουν υψηλές μέχρι και το 2026, γεγονός το οποίο θα επιφέρει μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού μέχρι και 25%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση