ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάρης Γεωργιάδης: Ως μέλος του Υπ. Συμβουλίου έχω μερίδιο ευθύνης

Στην πρώτη ακρόαση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις ο τέως Υπουργός Οικονομικών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με τον τέως Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη άρχισαν σήμερα οι ανοικτές ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις. H ακρόαση έγινε με την παρουσία 15 δημοσιογράφων και πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του πρώην Ξενοδοχείου «Φιλοξενία» στην αίθουσα “Jean Monnet”.

«Ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου έχω μερίδιο ευθύνης», ανέφερε στο καταληκτικό του σχόλιο ο τέως Υπουργός Οικονομικών κύριος Χάρης Γεωργιάδης ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έπρεπε να λάβουμε τα μέτρα μας», επαναλαμβάνοντας την γνωστή του θέση ότι το πρόγραμμα έπρεπε να είχε καταργηθεί. Ο τέως Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως ενημέρωσε τον τότε ΥΠΕΣ ότι θα του παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να κλείσουν τα κενά και οι αδυναμίες που είχαν εντοπιστεί στο κομμάτι των ελέγχων.

Στο υπόλοιπο κομμάτι της παρουσίας στην ερευνητική επιτροπή η κατάθεση του περιστράφηκε στο νομοθετικό πλαίσιο του προγράμματος, τις αλλαγές που έγιναν σε αυτό, στις ενδεχόμενες αντιδράσεις από το εξωτερικό, αναφέροντας πως ο ίδιος είχε γίνει δέκτης ανησυχιών για τρεις περιπτώσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X