ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Χειμώνας: Να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες στη χάραξη αναπτυξιακής στρατηγικής

Έκανε παρέμβαση στην Σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών στη χάραξη της επόμενης αναπτυξιακής στρατηγικής της ΕΕ, η οποία θα δίνει έμφαση και στους περιβαλλοντικούς στόχους, ζήτησε ο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Δρ. Στέλιος Χειμώνας, κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα σε παρέμβασή του στις εργασίες της Συνόδου ο Γ. Διευθυντής τόνισε «ότι η στρατηγική θα επιφέρει οφέλη που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον», αλλά σε άλλο σημείο διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών και μέσα από την εν λόγω στρατηγική να δίνεται το κατάλληλο πλαίσιο πολιτικών και μέτρων, καθώς επίσης και το κατάλληλο πλαίσιο των μέσων εφαρμογής, ώστε τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν ουσιαστικά, αποτελεσματικά και δίκαια στην επίτευξη των στόχων της».

Στο επίκεντρο των εργασιών του Συμβουλίου ήταν η συζήτηση για την ανάπτυξη της οικονομικής βάσης της ΕΕ μέσω μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής

Εξέφρασε τη στήριξή του «στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ετοιμασία της σχετικής στρατηγικής, η οποία όπως σημείωσε αναμένεται να προσφέρει ευκαιρίες, ιδίως όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την επαναβιομηχανοποίηση και ενίσχυση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη καθώς επίσης την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της ΕΕ στον τομέα της βιώσιμης αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής».

Σύμφωνα με το Υπουργείο «στο επίκεντρο των εργασιών του Συμβουλίου ήταν η συζήτηση για την ανάπτυξη της οικονομικής βάσης της ΕΕ μέσω μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη». Σημειώνεται ακόμη ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πιέσεις που επιδέχεται το παρόν ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης και στην ανάγκη μετεξέλιξης του ώστε να μπορέσει η Ευρώπη να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή της, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».

Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, οι Υπουργοί συζήτησαν το θέμα της χρηματοδότησης της βιώσιμης ανάπτυξης στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) κ. Alexander Stubb. Ο Στ. Χειμώνας στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η ΕΤΕ θα πρέπει να μετατραπεί σε κλιματική τράπεζα σταδιακά, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν κατάργηση χρηματοδότησης το 2020 έργων υποδομής φυσικού αερίου θα ήταν πρώιμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X