ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς αποτέλεσμα η νέα σύσκεψη συντεχνιών για τους χαμηλόμισθους στο δημόσιο

Οι συντεχνίες δεν εξετάζουν επί του παρόντος τη λήψη μέτρων δίνοντας χώρο κα χρόνο στο διάλογο

ΚΥΠΕ

Νέα σύσκεψη είχαν οι συντεχνίες ΟΗΟ – ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ την Τετάρτη το απόγευμα για το θέμα της ανέλιξης των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε ΚΥΠΕ από τη συνδικαλιστική πλευρά, οι συντεχνίες εξετάζουν διαρκώς νέες εισηγήσεις για να λυθεί το πρόβλημα και γίνονται διαβουλεύσεις με την Κυβέρνηση, η οποία, ωστόσο, φαίνεται να εμμένει στη θέση της.

Οι συντεχνίες εμφανίζονται αποφασισμένες να εξαντλήσουν όλα τα θεσμικά και χρονικά περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας, τονίζοντας την ανάγκη συμπερίληψης της συμφωνίας στον προϋπολογισμό του 2024 που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στις 20 Δεκεμβρίου.

Αγκάθι παραμένει η μη προσμέτρηση του συνόλου της υπηρεσίας των υπαλλήλων που υπηρέτησαν στην κλίμακα Α1-Α2-Α5, στα 18 χρόνια που απαιτούνται για την επιταχυνόμενη ανέλιξή τους, με βάση της συμφωνία της 31ης Οκτωβρίου.

Οι συντεχνίες δεν εξετάζουν επί του παρόντος τη λήψη μέτρων δίνοντας χώρο κα χρόνο στο διάλογο. Τα όποια μέτρα θα εξεταστούν, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση