ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χρ. Γιωρκάτζη: Δέχθηκα μπούλινγκ και άκουσα ιστορίες που με πλήγωσαν

Η απερχόμενη Διοικητής μίλησε στο προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας ενόψει της λήξης της θητείας της.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις ιστορίες που την πλήγωσαν κατά τη διάρκεια της θητείας της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η απερχόμενη Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία μιλώντας σε εκδήλωση ενώπιον του προσωπικού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά εκείνων που την κατηγόρησαν ότι πλαστογράφησε το συμβόλαιό της.

Η κ. Γιωρκάτζη μίλησε στο προσωπικό ενόψει της λήξης της θητείας της στις 10 Απριλίου, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις.

Ερωτηθείσα αν έχει μετανιώσει για κάτι στα πέντε χρόνια παρουσίας της στο τιμόνι της ΚΤΚ, η κ. Γιωρκάτζη αναφέρθηκε στο «μπούλινγκ» που της έγινε, αλλά και στις ιστορίες που την πλήγωσαν βαθύτατα, όπως είπε.

Από τις αρχές που ήρθε (στην ΚΤΚ) άρχισαν κάποιοι να την καλούν να παραιτηθεί διότι «πλαστογράφησε» το συμβόλαιο της. «Αυτό, θα λυθεί στο Δικαστήριο τώρα που δεν θα είμαι Διοικητής», είπε, αφήνοντας να νοηθεί ότι εξετάζει μαζί με τους νομικούς συμβούλους της το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά των όσων της καταλόγισαν πλαστογράφηση του συμβολαίου της.
«Γιατί αλλίμονο εάν ένας Διοικητής πλαστογραφούσε το συμβόλαιό του», είπε η απερχόμενη Διοικητής.

Απευθυνόμενη στο προσωπικό, η κ. Γιωρκάτζη είπε πως ήθελε να πει αυτή την ιστορία διότι μπορεί κάποιοι να μην έτυχε να τη διαβάσουν στον Τύπο ή να γνωρίζουν τα γεγονότα.

Όπως είπε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε να του αποστείλω κείμενο συμβολαίου που πρότεινα να υπογράψει και του έστειλα δύο αντίγραφα με ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε ότι υπογράφω και τα δύο και όποιο εκ των δύο προτιμάτε εσείς ή όπως θέλετε να το αλλάξετε εγώ είμαι πρόθυμη να το αποδεχθώ».

«Αυτό το πράγμα ορισμένοι δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος το θεώρησαν ως πλαστογράφηση. Στο μεταξύ, δεν βρισκόντουσαν τα δύο συμβόλαια που είχα προτείνει. Αλλά ο μεγάλος Θεός βρήκε στον υπολογιστή της τέως ιδιαιτέρας μου τα κείμενα όπως ήταν γραμμένα. Μετά ακολούθησε σιωπή από τα ΜΜΕ», είπε, υπενθυμίζοντας περαιτέρω την υπόθεση της αγοράς των ελικοπτέρων όταν η ίδια ήταν Γενική Ελέγκτρια της Δημοκρατίας. «Και βγήκε το ΤΑΕ που αποφάνθηκε ότι ουδέν μεμπτό, ότι υπήρξε άριστος χειρισμός της υπόθεσης. Σιωπή και πάλι. Τίποτα, ούτε ένας δεν βγήκε και να πει η Γιωρκάτζη χειρίστηκε καλά τα ελικόπτερα και πολλές άλλες τέτοιες ιστορίες, οι οποίες με πλήγωσαν βαθύτατα».

Σημείωσε, σε αυτό το σημείο, ότι κανείς από το προσωπικό της ΚΤΚ δεν την πλήγωσε και συμπλήρωσε πως «απ’ εσάς είμαι απόλυτα ευχαριστημένη».

Προτάσεις από το εξωτερικό

Ερωτηθείσα για τα μελλοντικά της σχέδια, η κ. Γιωρκάτζη, αφού είπε πως πρώτα θα ξεκουραστεί, είπε ότι ως «μια ευχάριστη έκπληξη» της έγιναν τρεις προτάσεις από εταιρείες του εξωτερικού, προκειμένου να ενταχθεί στα Διοικητικά τους Συμβούλια, προσθέτοντας δε πως μία βελγική εταιρεία θα έρθει στην Κύπρο για να τη συναντήσει.

Σε αυτό το σημείο διευκρίνισε πως θα εξετάσει τις προτάσεις πάντοτε με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία που επιβάλλουν ότι η όποια εργασία να μην σχετίζεται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα και της καθήκοντά της ως Διοικητής της ΚΤΚ.

Ερωτηθείσα για την συνεχιζόμενη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση της τράπεζας, η κ. Γιωρκάτζη είπε πως έγινε πάρα πολλή και εξαιρετική δουλειά και βρισκόμαστε προς το τέλος. Και αυτή είναι μία από τις εργασίες που θεωρώ ότι έγινε καλά στην τράπεζα, αυτά τα πέντε χρόνια, , ανέφερε.

Για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου, η κ. Γιωρκάτζη είπε πως «πολλοί μιλούν για έφεση αλλά υπάρχει μία αρχή που επιβάλλει την εκτέλεση και της πρωτόδικης απόφασης χωρίς να χρειάζεται να αναμένεται η εκδίκασης της έφεσης».

«Τώρα θα βρουν μια αιτία για να αναβάλουν τη λήψη απόφασης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης», είπε, προσθέτοντας πως αυτό ισχύει και για τους υπαλλήλους της ΚΤΚ, καθότι το Σύνταγμα υπερισχύει των Νόμων και των Οδηγιών.

«Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια»

Στην ομιλία της, απευθυνόμενη στο προσωπικό της ΚΤΚ, η κ. Γιωρκάτζη διαβεβαίωσε ότι κατέβαλε «κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεκπεραίωση των καθηκόντων μου και για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που βίωσε η Κύπρος ως αποτέλεσμα των εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών, πάντοτε με τη δική σας βοήθεια και συνεργασία».

Εξήρε την εργατικότητα, την υπευθυνότητα, τη συνεργασία και το ζήλο που επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει το προσωπικό της ΚΤΚ στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ευχόμενη σε όλους κάθε δύναμη, κουράγιο, καλή δουλειά και υγεία, η κ. Γιωρκάτζη, κατέληξε λέγοντας πως «ένα κομμάτι από τον εαυτό μου θα είναι πάντα εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ

Η κυρία που απέτυχε ως Γενική Ελεγκτής και μεταπήδησε σε Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, σε ένα πόστο που μπήκε φτωχή και φεύγει πάμπτωχη, η καημένη!!!!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X