ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Εργασίας: Στόχος η στελέχωση αγοράς με το αναγκαίο εργατικό δυναμικό

Μειώθηκε ο χρόνος που χρειαζόταν για εξασφάλιση της σχετικής άδειας, ανέφερε ο Υπουργός

ΚΥΠΕ

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η στελέχωση της αγοράς με το αναγκαίο εργατικό προσωπικό από τρίτες χώρες, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας, ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι μειώθηκε ο χρόνος που χρειαζόταν για εξασφάλιση της σχετικής άδειας.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια επίσκεψης του την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στην επαρχία Αμμοχώστου, ο Υπουργός επισκέφθηκε και τα γραφεία του Επιμελητηρίου και παρακάθησε σε σύσκεψη με εκπροσώπους των επιχειρηματιών της περιοχής και με εκπροσώπους οργανωμένων Συνδέσμων και συνόλων. Στην σύσκεψη παρέστη επίσης και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Σταύρος Σταύρου".

Τη σύσκεψη απασχόλησαν «θέματα που αφορούν εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου και που τον παρεμποδίζουν στην ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων του. Ιδιαίτερα τονίστηκε το πρόβλημα εξεύρεσης εργατικού δυναμικού, το οποίο σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τη διεκπεραίωση των χρονοβόρων και γραφειοκρατικών διαδικασιών για εξασφάλιση της σχετικής άδειας για πρόσληψη εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι έχει μειωθεί το χρονικό πλαίσιο που χρειαζόταν για την εξασφάλιση της σχετικής άδειας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει περαιτέρω σχετική βελτίωση και δήλωσε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει στελέχωση όπου χρειάζεται. Στόχος είναι να στελεχωθεί η αγορά σωστά ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Ταυτόχρονα «ανέλυσε την πολιτική της Κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα θέματα και απάντησε και σε άλλα ερωτήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου Χαράλαμπος Μανώλη «ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ για την επίσκεψη τους και εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνάντηση η οποία απεδείχθη εποικοδομητική και χρήσιμη για όλες τις πλευρές».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση