ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:53
 

ΥΠΟΙΚ: Αναπάντεχη η απόφαση του δικαστηρίου για τους μισθούς

Εξήγησε πως έχει ετοιμαστεί ένα πλάνο αντίδρασης για την πρόσφατη δικαστική απόφαση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αναπάντεχη χαρακτήρισε τη δικαστική απόφαση σχετικά με τους μισθούς των Δημοσίων υπαλλήλων ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενώ όπως είπε, δυσκολεύεται να κατανοήσει τη λογική του να θεωρείται ως περιουσιακό στοιχείο ο μελλοντικός μισθός και οι αυξήσεις μισθών του δημοσίου τομέα.

Ωστόσο, μιλώντας στο ένατο Οικονομικό Φόρουμ στη Λευκωσία, ο Υπουργός εξήγησε πως έχει ετοιμαστεί ένα πλάνο αντίδρασης για την πρόσφατη δικαστική απόφαση και δεν θα υπάρξει κανένας δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

«Υπάρχει ετοιμότητα για κάθε σενάριο και εξέλιξη», τόνισε και συμπλήρωσε πως συλλογικά και υπεύθυνα θα γίνει η απαραίτητη διαχείριση του ζητήματος.

Έστειλε μηνύματα

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα απέστειλε μηνύματα στην αντιπολίτευση λέγοντας πως είμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πρέπει να είναι προσεκτικός και δεν πρέπει να μιλά για "success story" μήπως και θυμώσει η αντιπολίτευση.

Τα μηνύματα είχαν τρεις θεματικές:

Πρώτον, είπε, "βεβαίως η οικονομία έχει τεθεί σε πορεία ισχυρής ανάπτυξης και είμαστε διατεθειμένοι να διαφυλάξουμε. Είναι αποτέλεσμα μεγάλου κόπου και θυσιών των πολιτών και δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για να παίζονται πολιτικά παιχνίδια.

Δεύτερον, είπε, "βεβαίως υπάρχει εμφανής πρόοδος, διάθεση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί που είναι γαντζωμένοι στο παρελθόν και θεωρούν πως μπορούν να συνεχίζονται οι παλιές πρακτικές, Υπάρχουν διαφορές και στην φιλοσοφία και στην πολιτική πρόταση".

Τρίτον, είπε, "βεβαίως και πρέπει να αρχίσουμε να απαντάμε κυρίως σε αυτούς που δεν έμαθαν τίποτα από την πτώση της προηγούμενης περιόδου. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι μηχανή που κόβει χρήμα, αλλά λειτουργεί με το υστέρημα του Κύπριου πολίτη."

Ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός

Ο Υπουργός τόνισε πως, αναμένεται και φέτος ο προϋπολογισμός να είναι ισοσκελισμένος για 7η συνεχόμενη φορά, ενώ ίσως να παρουσιαστεί το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πλεόνασμα ανάμεσα στα κράτη της Ευρωζώνης. "Σίγουρα δεν θα επιστρέψουμε στα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα", υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ύψος του δημοσίου χρέους, ανέφερε πως όσοι εκφράζουν ανησυχίες για την αύξησή του εντός του 2018 όπου δεν είναι επαναλαμβανόμενη, απάντησε ότι αυτοί που κρίνουν το αξιόχρεο ενός κράτους είναι οι οίκοι αξιολόγησης.« Το δημόσιο χρέος είναι υψηλό, μειώνεται δραστικά και στόχος είναι να μειωθεί στο 96% μέχρι το τέλος του χρόνου και να φτάσει στο 90% μέχρι το τέλος του 2020".

ΣΧΟΛΙΑ

Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω...
Πως γίνεται οι προϋπολογισμοί κάθε χρόνο επί θητείας του νεκροθάφτη του Συνεργατισμού να είναι ισοσκελισμένοι, και εντούτοις το δημόσιο χρέος μας να έχει αυξηθεί τα τελευταία 6 χρόνια κατά 7 δις?????

ΑΝΤΡΕΑΣ Χ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Τα τετράμηνα οδηγούν στα φροντιστήρια

«ενω πριν τα τετραμηνα οι γονεις και οι μαθητες δεν ειχαν ξανακουσει για φροντιστηρια. »
αντζελα  |  12:44

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:37

Πετρίδης: «Μαύρη τρύπα» η πράσινη γραμμή – Ενισχυμένα μέτρα στα οδοφράγματα

«Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει αμέσως δραστικά μέτρα με το λαθραίο μεταναστευτικό τότε θα είναι όλα αργά ...»
Riddick  |  11:35

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X