ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Έκδοση «πράσινου ομολόγου» μέχρι το τέλος του έτους

«Θα έχει απίστευτα θετική ανταπόκριση από τους οίκους αξιολόγησης και από τις αγορές»

ΚΥΠΕ

Στο κλαμπ των χωρών, που έχουν εκδώσει πράσινα ομόλογα αναμένεται να εισέλθει η Κύπρος, με την πρώτη έκδοση «πράσινου δανεισμού» πριν το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Έχουμε περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο την απόφαση για να προχωρήσουμε στην έκδοση πράσινου ομολόγου μέχρι το τέλος του χρόνου», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, προσφωνώντας την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τραπεζών.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ότι η έκδοση αυτή «θα έχει απίστευτα θετική ανταπόκριση από τους οίκους αξιολόγησης και από τις αγορές γιατί αυτό σηματοδοτεί την ετοιμότητα της Κύπρου να εισέλθει σε αυτή τη νέα εποχή».

Σημειώνεται ότι η έκδοση πράσινων ομολόγων προϋποθέτει την αξιολόγηση των έργων, που θα περιληφθούν από εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα πιστοποιήσει ότι τα έργα πληρούν τις προδιαγραφές, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μηχανισμοί παρακολούθησης. Οι εκδόσεις πράσινων ομολόγων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εκδόσεις περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση