ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ για Νικόλα: Ανήμπορος λαϊκιστής, παραπληροφορεί με εκτιμήσεις

Κόντρα Υπουργού Οικονομικών και Νικόλα Παπαδόπουλου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, προσπαθεί τώρα να παραπληροφορήσει με «εκτιμήσεις», εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος ανάρτησε στο Twitter πίνακα που εκτιμά ότι η Κύπρος το 2021 θα κατέχει τον 6ο χειρότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ, αναφέροντας ότι την απάντηση στα ψέματα του κ. Πετρίδη και της κυβέρνησης δίνει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απαντώντας, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα εξής: «Ανήμπορος ο λαϊκιστής να απαντήσει στα αδιάσειστα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία για το ΑΕΠ & ανεργία, προσπαθεί τώρα να παραπληροφορήσει με «εκτιμήσεις». Αγνοώντας ότι η εκτίμηση οφείλεται στο ότι η Κύπρος κατάφερε πολύ μικρότερη ύφεση από τις άλλες χώρες το 2020».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προσπαθεί να πείσει ότι η Κύπρος συγκρίνεται δυσμενώς με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με την οικονομική διαχείριση της πανδημίας ενώ τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά. Στη δήλωση, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι «σε σχέση με την Ευρωζώνη, η Κύπρος κατάφερε να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη μεταξύ 4ου τριμήνου του 2020 και 1ου τριμήνου του 2021, που έφτασε το 2% του ΑΕΠ σε σχέση με μείωση 0,6% στην Ευρωζώνη, και η ανεργία περιορίστηκε τον Μάρτιο του 2021 στο 7,1% σε σχέση με 8,1% στην Ευρωζώνη. Ασυγκρίτως καλύτερα είναι τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία και για το 2020»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση