ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση καλεί το ΑΚΕΛ σε συνεργασία για στήριξη αναπτυξιακού μοντέλου

Η δήλωση του Υπ. Οικονομικών

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση καλεί το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί της για στήριξη του αναπτυξιακού μοντέλου της Κύπρου, μέσω και των προοπτικών που διανοίγονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και των μεταρρυθμίσεων που το συνοδεύουν.

Σε γραπτή απάντησή του στο ΑΚΕΛ για την οικονομία, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αφού σημειώνει πως το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι η οικονομία της Κύπρου είναι η «οικονομία της αρπαχτής και του πρόσκαιρου κέρδους», αναφέρει πως "με αυτό τον τρόπο, το ΑΚΕΛ προσβάλλει τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας".

"Προσβάλλει τους Κύπριους και ξένους επιχειρηματίες, οι οποίοι επένδυσαν τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος. Προσβάλλει τις ραγδαία αναπτυσσόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις, την ερευνητική και πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς και επενδυτές στον επίσης ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίοι αποτελούν πλέον ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Προσβάλλει και τον ναυτιλιακό και αγροτικό τομέα όπως και τις προοπτικές που δημιουργούν οι πολιτικές της κυβέρνησης", επισημαίνει ο κ. Πετρίδης.

Προσθέτει πως "σε αυτούς και σε άλλους σημαντικούς τομείς, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης βασίζεται η οικονομία της Κύπρου, η οποία έχει διαφοροποιηθεί, όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές τις οποίες κατά καιρούς επικρότησε και το ΑΚΕΛ, στηρίχθηκαν και στηρίζονται οι επιχειρήσεις την ώρα της κρίσης".

"Καλούμε λοιπόν το ΑΚΕΛ να συνεργαστεί μαζί μας, για να στηρίξουμε το αναπτυξιακό μοντέλο της Κύπρου μέσω και των προοπτικών που διανοίγονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και των μεταρρυθμίσεων που το συνοδεύουν", καταλήγει ο Υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση