ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

ΥΠΟΙΚ: Μπορούμε να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία

Με βάση την επικέντρωση στην έρευνα, την επιστημονική αριστεία και την καινοτομία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική οικονομία, με βάση την επικέντρωση στην έρευνα, την επιστημονική αριστεία και την καινοτομία.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε στη «Βραδιά του Ερευνητή», η οποία πραγματοποιήθηκε για 13η συνεχή φορά, με πάνω από 90 περίπτερα και 400 ερευνητές, διαδραστικά πειράματα, διαγωνισμούς, παιχνίδια και μουσικοθεατρικά δρώμενα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο διοργάνωσε την βραδιά, σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι ίσως «ένα από τα πιο σημαντικά και αισιόδοξα γεγονότα στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύεται πως έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να μετατρέψουμε την Κύπρο σε μια ακόμη πιο ανταγωνιστική οικονομία με βάση την επικέντρωση στην έρευνα, στην επιστημονική αριστεία, στην καινοτομία». Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «δείχνει ακριβώς την τεράστια πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια: Η δημιουργία σιγά-σιγά μιας πολύ σοβαρής, δυναμικής ερευνητικής κοινότητας στη χώρα μας».

Γιατί ακριβώς, πρόσθεσε, «η πρόκληση τώρα και η επικέντρωση και της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσουμε πως αυτό θα βρει τον δρόμο του στην πραγματική οικονομία μέσα από τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, μέσα από την καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Σε χαιρετισμό της η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας Σταυριάνα Κοφτερός ανέφερε ότι «σε 3.000 τετραγωνικά μέτρα, που είναι το Συνεδριακό, έχουμε 90 δραστηριότητες, πάνω από 400 ερευνητές και 30 φορείς που συνεργάζονται μαζί με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Ακόμα, πρόσθεσε, «το πιο σημαντικό είναι οι πάνω από 7000 επισκέπτες, οι περισσότεροι από αυτούς νέοι, παιδιά, το μέλλον της Κύπρου μας».

Στόχος του θεσμού, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 370 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, είναι η προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Η φετινή εκδήλωση, η οποία έφερε τον τίτλο «Human Era Night» ήταν αφιερωμένη στην έρευνα στον τομέα των Επιστημών Ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X