ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία, πτωτική πορεία της ανεργίας

«Δημιουργία θετικών προοπτικών ως αποτέλεσμα της σωστής δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης»

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι με βάση τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2021 για την Κύπρο (στοιχεία εποχικά διορθωμένα) μειώθηκε στο 4,4% σε σχέση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020, συνεχίζοντας έτσι τη σημαντική πτωτική πορεία που άρχισε από τον Ιούλιο του 2021.

Το ποσοστό αυτό, τονίζεται, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο χαμηλούς ανάμεσα στα Κράτη Μέλη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 7,5% τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με 8,6% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

"Τα στοιχεία αυτά, μαζί με τη σημαντική αύξηση που κατέγραψε το ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2021, καταδεικνύουν ότι η οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας θετικών προοπτικών ως αποτέλεσμα της σωστής δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης", αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Προσθέτει ότι με βάση τα στοιχεία αυτά, αναμένεται ότι η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία επιστρέφοντας στα προ της κρίσης επίπεδα και ότι διαφαίνεται για ακόμα μια φορά ότι "τα έγκαιρα και στοχευμένα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν συνεισφέρει σημαντικά στη συγκράτηση της ανεργίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση