ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΥΠΟΙΚ: Συστράτευση της Βουλής για μεταρρυθμίσεις

Ο κ. Πετρίδης, χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταβολή στην Κύπρο, ποσού ύψους 156,8 εκατ.

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, χαιρετίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καταβολή στην Κύπρο, ποσού ύψους €156,8εκ. από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η Κύπρος έχει εξασφαλίσει μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας €1,2δις για χρηματοδότηση του Σχεδίου «Κύπρος – το αύριο» με ορίζοντα υλοποίησης το 2026.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής των Συμφωνιών Χρηματοδότησης και Δανείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στον Αύγουστο, επέτρεψε σήμερα την εκταμίευση της προκαταβολής (13%) του συνολικού ποσού ύψους €156,8εκ. Η εφαρμογή του Σχεδίου έχει ήδη αρχίσει και οι εμπλεκόμενοι Φορείς προχωρούν με την υλοποίηση των επενδυτικών έργων και μεταρρυθμίσεων. Το Σχέδιο περιλαμβάνει μια συνεκτική δέσμη 133 μέτρων, 58 μεταρρυθμίσεων και 75 επενδύσεων. Ο Υπουργός, ευχαριστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στενή συνεργασία, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους για τις προτάσεις που υπέβαλαν για περίληψη στο Σχέδιο, αλλά ιδιαίτερα για την εποικοδομητική τους στάση στην ετοιμασία και υποβολή του Σχεδίου τον Μάιο του 2021.

Ο Υπουργός καλεί περαιτέρω τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συστράτευση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, για επιτυχή εφαρμογή του Σχεδίου και εκταμίευση του συνόλου των διαθέσιμων πόρων για το καλό της Κύπρου μας, της οικονομίας και των πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση