ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκρίθηκε σχέδιο επιχορήγησης για ξενοδοχεία ορεινών περιοχών για το 2021

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείου Εργασίας

ΚΥΠΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία την Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και Περιοχής Πύργου Τυλληρίας κατά τη Θερινή Περίοδο 2021 με συνολική δαπάνη ύψους €909.000.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από τις 4 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και με βάση τις πρόνοιές του θα παρέχεται επιχορήγηση σε εργοδοτούμενους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειάς τους δεν υπερβαίνει τα €300 εβδομαδιαίως ή τα €1.300 μηνιαίως, με βάση τις ασφαλιστέες αποδοχές για το 2020. Προτεραιότητα θα δίνεται στους εργοδοτούμενους με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για διαμονή σε συμμετέχοντα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία της περιοχής Πύργου Τυλληρίας έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Διευκρινίζεται τέλος ότι η επιχορήγηση θα ανέρχεται στο 90%-100% των εξόδων διαμονής με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα €50 ανά άτομο ανά ημέρα, για περίοδο από Κυριακή σε Παρασκευή (πέντε διανυχτερεύσεις).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και την εφαρμογή του Σχεδίου θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mlsi.gov.cy σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση