ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπουργικό: Οικονομική στήριξη προς τους οινοπαραγωγούς

Η οικονομική ενίσχυση δεν θα ξεπερνά συνολικά τα €200.000

ΚΥΠΕ

Την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης προς τους οινοπαραγωγούς, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Γεωργίας να ετοιμάσει σχέδιο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα (Οινοπαραγωγή).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, ενέκρινε την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης προς τους οινοπαραγωγούς, συνολικού ύψους που δεν θα ξεπερνά συνολικά τα €200.000.

Εξουσιοδότησε επίσης τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να ετοιμάσει σχέδιο στήριξης του αμπελοοινικού τομέα, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η κ. Παρισινού αναφέρει ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, εξουσιοδότησε επίσης την Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων να κοινοποιήσει το σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το «προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση