ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υψηλότερη ανάπτυξη για το 2020 προβλέπει και η Κομισιόν

Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο επίτροπος αναφέρθηκε στην Πράσινη Συμφωνία

Newsroom Κ, Αθήνα

Αναθεωρημένες προς τα πάνω, ώστε να προσεγγίζουν αυτές της Τράπεζας της Ελλάδος, θα είναι οι χειμερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, προανήγγειλε χθες ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, μιλώντας σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ.

Ετσι, αντί της πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,3% το 2020, που ανέφερε η φθινοπωρινή της έκθεση, πλέον η Κομισιόν κινείται στον ρυθμό του 2,5%, όπου τοποθέτησε την πρόβλεψή του για το 2020 ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας. Σημειωτέον ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει κατά κανόνα προβλέψεις σε συνεννόηση και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζεντιλόνι, που βρισκόταν στο ΕΒΕΑ για να εγκαινιάσει τον χώρο «Εδώ Ευρώπη», συνέδεσε τις βελτιωμένες αυτές προβλέψεις με καλύτερες προοπτικές ευνοϊκής εξέτασης του αιτήματος της χώρας να χρησιμοποιούνται οι επιστροφές των κερδών των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών (SMPs και ANFAs) για επενδύσεις.

Οι χειμερινές προβλέψεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση ο επίτροπος αναφέρθηκε στην Πράσινη Συμφωνία. Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της Ε.Ε. είναι να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050 και στο πλαίσιο αυτό προωθεί τη Συμφωνία για να τονώσει την οικονομία, να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, να μεριμνήσει για το περιβάλλον χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στους εργαζομένους των περιοχών που θα αναβαθμιστούν κλιματολογικά.

Επενδύσεις 1 τρισ. ευρώ

Οπως είπε ο κ. Τζεντιλόνι, για την επίτευξη των σημερινών στόχων για το κλίμα και την ενέργεια θα απαιτηθούν και θα διατεθούν ετησίως πρόσθετα κονδύλια για επενδύσεις ύψους 260 δισ. ευρώ με τελικό στόχο μέσω μόχλευσης να κινητοποιηθούν κεφάλαια για κλιματικές και φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις ύψους ενός τρισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X