ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζωντανά στην «Κ» το 16ο Cyprus Virtual Summit του Economist

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε τόσο από την ιστοσελίδα, όσο και από την εφαρμογή για κινητές συσκευές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα και την εφαρμογή για κινητές συσκευές της «Κ» το 16ο ψηφιακό συνέδριο «Cyprus Virtual Summit» το οποίο διοργανώνει το Economist την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ.

Ο τίτλος του συνεδρίου «16th Cyprus Virtual Summit» είναι: «Europe: Putting Solidarity to the Test – Cyprus: In Need of a New Growth Model?» (Ευρώπη: Βάζοντας την αλληλεγγύη της Ένωσης σε δοκιμασία - Κύπρος: Στην ανάγκη νέου αναπτυξιακού μοντέλου).

Την εισαγωγική ομιλία στο συνέδριο αναμένεται να παραθέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, η οποία τιτλοφορείται «Cyprus after the storm» (Η Κύπρος μετά την Καταιγίδα).

Θεματική που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτή που φέρει και τον τίτλο του φετινού «Cyprus Virtual Summit», «Europe: Putting Solidarity to the Test» στην οποία αναμένεται να παρευρεθεί η Κύπρια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε., κα Στέλλα Κυριακίδου ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και ο Χριστόφορος Χατζηκυπριανού Διευθύνων Σύμβουλος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του. Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την παρουσίαση και σχολιασμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο Διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Κύπρου, κ. Ανδρέας Παράσχος.

Άλλες θεματικές που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον είναι οι «US Foreign Policy & The Easter Mediterranean» (Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική & η Ανατολική Μεσόγειος» της οποίας ομιλητής θα είναι ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκολας Μπέρνς.

Στη θεματική με τίτλο «Energy Diplomacy in Turbulent Times: Is there hope for peace & mutual understanding?» (Ενεργειακή Πολιτική σε ταραχώδεις περιόδους: Υπάρχει ελπίδα για ειρήνη και κοινή κατανόηση;), θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, σε ότι αφορά την θεματική «Efforts for Peace and Stability, at the Crossroads of Three Continents» (Προσπάθειες για Ειρήνη και Σταθερότητα: Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων), ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κ. Θάνος Ντόκος, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού της Ελλάδας, και ο κ. Σπύρος Οικονομίδης, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο LSE του Λονδίνου.

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου: ΕΔΩ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση