ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απάντηση Δήμου Λάρνακας σε ανακοίνωση εταιρείας για μεγάλη επένδυση

Σύμφωνα με τον δήμο Λάρνακας «ο ιδιοκτήτης της επένδυσης αποφάσισε επίσης την αλλαγή της χρήσης του πύργου από 148 διαμερίσματα σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 263 δωματίων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Δήμος Λάρνακας απαντά σε ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με μεγάλη επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Σε δελτίο Τύπου ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει «λύπη» για την ανάγκη όπως αναφέρει να εκδώσει ανακοίνωση «σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας Lanomex Development Ltd που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χθες Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, ώστε να διευκρινίσει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση».

«Οι αιτήσεις για Πολεοδομική Άδεια για οικιστικό πύργο 148 διαμερισμάτων και για ξενοδοχείο 100 δωματίων υποβλήθηκαν στο Δήμο Λάρνακας τον Ιούνιο του 2018 και όχι πριν από 7 χρόνια όπως λανθασμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση», αναφέρεται.

Ακόμα «για την έκδοση άδειας ανάπτυξης ψηλών κτηρίων με βάση τη νομοθεσία απαιτείται η εκπόνηση, μεταξύ άλλων, Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Μελέτης Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων, καθώς και διαβουλεύσεις με άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες, όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΑΗΚ, Υφυπουργείο Τουρισμού, Υγειονομική Υπηρεσία, Γραφείο Εργασίας. Οι όροι της Περιβαλλοντικής Αρχής κατά την εξέταση της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων οδήγησαν τον ιδιοκτήτη στην αλλαγή των σχεδίων με την αφαίρεση των υπογείων χώρων στάθμευσης».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας «ο ιδιοκτήτης της επένδυσης αποφάσισε επίσης την αλλαγή της χρήσης του πύργου από 148 διαμερίσματα σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 263 δωματίων. Οι συγκεκριμένες αλλαγές που έγιναν αποκλειστικά από τον αιτητή και λόγω απαιτήσεων άλλων Αρχών και όχι του Δήμου Λάρνακας, οδήγησε στην υποβολή αίτησης κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας που υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020».

Όσον αφορά την έγκριση της νέας Περιβαλλοντικής Μελέτης από το Τμήμα Περιβάλλοντος, σημειώνεται ότι «αυτή λήφθηκε τον Ιούνιο 2020, ενώ τα σχόλια του Τμήματος Δημοσίων Έργων για την κυκλοφοριακή μελέτη, λήφθηκαν τον Ιούλιο του 2020».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας προστίθεται στο δελτίο Τύπου «είχε πολλές συναντήσεις με τον Διευθυντή της εταιρείας και υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει για προώθηση των αιτήσεων. Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε πολλές συναντήσεις με τους μελετητές της ανάπτυξης, αλλά και με τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων ώστε να επιλύσει τα περίπλοκα θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν έχει τεθεί τροχοπέδη ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε από την Υπηρεσία».

Ο Δήμος Λάρνακας «είναι ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης ανάπτυξης, που είναι από τις μεγαλύτερες που γίνονται στην πόλη, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ταχθεί θετικά κάθε φορά που παρουσιάστηκε το θέμα ενώπιον του. Είναι ειλικρινά με λύπη που συνειδητοποιούμε ότι το έργο οδηγείται σε ακύρωση» αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμα ότι «με επιστολή του ο Διευθυντής της εταιρείας στις 27 Νοεμβρίου 2020 αναφέρει ότι παρόλο ότι έδωσε πίσω το τεμάχιο του πρώην Δημαρχείου με την αντίστοιχη επιστροφή της προκαταβολής εκ μέρους του Δήμου, θα προχωρούσε με την ανέγερση της ανάπτυξης στο δικό του τεμάχιο κάτι που όπως φαίνεται τώρα, μέσα σε δύο εβδομάδες, άλλαξε τη θέση του».

Όσον αφορά τις επενδύσεις στη Λάρνακα και ειδικά στο κέντρο της πόλης «τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και γίνονται πληθώρα επενδύσεων και έργων τόσο από ευρωπαϊκούς και κυβερνητικούς πόρους, αλλά και από ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία αφορά όχι μόνο ντόπιους επενδυτές, αλλά και ξένους».

«Στην προτεραιότητα του Δήμου Λάρνακας είναι πάντοτε η προώθηση κάθε είδους επένδυσης η οποία τονώνει την οικονομική δραστηριότητα της πόλης, νοουμένου όμως ότι οι επενδύσεις και οι αναπτύξεις γίνονται με βάση τις υφιστάμενες νομοθεσίες», αναφέρεται.

Ενδεικτικά ενημερώνει ότι «κατά το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο από 1/1/2017 έχουν εκδοθεί 797 Πολεοδομικές Άδειες και 1177 Άδειες Οικοδομής που αφορούν διαφόρων ειδών αναπτύξεις μεταξύ των οποίων και αναπτύξεις ψηλών κτηρίων».

Αναφορικά «με τη δήλωση για επένδυση ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ανάπτυξης ο Δήμος Λάρνακας τη θεωρεί πολύ εξωπραγματική και τίθεται για δημιουργία εντυπώσεων».

Ο Δήμος Λάρνακας καταλήγει το δελτίο Τύπου «επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης νοουμένου ότι τηρούνται όλες οι πρόνοιες της νομοθεσίας και της χρηστής διοίκησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

Σημαντικό να αναφερθεί ότι παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο, η BidX1 συνεχίζει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ