ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχίζουν ξανά οι εκποιήσεις μετά από 6 μήνες παράτασης

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έγιναν 34 εκποιήσεις μετά από πρώτο πλειστηριασμό

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αρχίζουν ξανά οι εκποιήσεις από τις τράπεζες, μετά από έξι (6) συνολικά μήνες παύσης. Η αρχική τρίμηνη αναστολή που είχε αποφασιστεί στα μέσα του Μάρτη 2020 και το μέτρο έλαβε παράταση μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, έλαβε τέλος.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν πως αν και θα μπορούσαν -θεωρητικά- να αρχίσουν οι εκποιήσεις από την πρώτη Σεπτέμβρη, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει. Αν και εξετάστηκε η παράταση των εκποιήσεων να προχωρούσε για ακόμα ένα τρίμηνο, δηλαδή περίπου μέχρι και τα τέλη του 2020, απορρίφθηκε.

Σημείωσαν χαρακτηριστικά πως η αναστολή των δόσεων συνεχίζει να ισχύει για δανειολήπτες που επηρεάστηκαν από την κρίση, ωστόσο οι διαδικασίες εκποίησης που θα προβούν από εδώ και πέρα αφορούν περιπτώσεις προβληματικών δανειοληπτών που δεν έχουν κανένα επηρεασμό από την πανδημία.

Οι ίδιες πηγές κρίνουν πως, ότι ήταν δυνατό για στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και ευρύτερα της κοινωνίας έγινε και από εδώ και πέρα θα πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους οι τράπεζες.

Σημειώνεται πως το ποσοστό επιτυχίας των εκποιήσεων έφτασε το 2019 στο 10,1%. Συνολικά, από σύνολο 3120 ειδοποιήσεων για εκποιήσεις, πραγματοποιήθηκαν 316 πρώτοι πλειστηριασμοί. Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έγιναν 34 εκποιήσεις μετά από πρώτο πλειστηριασμό και είχαν αποσταλεί 767 ειδοποιήσεις για εκποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση