ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται ανάπτυξη 15 εκατ. στον Στρόβολο

Πρόκειται για το έργο The Courtyard- περιλαμβάνει πέντε πολυκατοικίες 65 διαμερισμάτων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην ανέγερση οικιστικής ανάπτυξης πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + πέντε όροφοι), με 65 διαμερίσματα με ονομασία The Courtyard, ετοιμάζεται να προχωρήσει η εταιρεία Green Park Residences στον Στρόβολο. Πρόκειται για ένα έργο κόστους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο προγραμματίζεται να αποπερατωθεί σε διάστημα δύο ετών. Το έργο είναι ανοικτό για διαβούλευση μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης και τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο. Κεντρικός άξονα της ανάπτυξης και βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού αποτελεί ο υπαίθριος χώρος, γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται περιμετρικά οι πέντε πολυκατοικίες. Η ανάπτυξη θα έχει ελεγχόμενη πρόσβαση για οχήματα και πεζούς στην νότια πλευρά του τεμαχίου, ενώ τα αυτοκίνητα θα διοχετεύονται κατ’ ευθείαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων των επισκεπτών που μπορούν να χρησιμοποιούν τις 9 επιπλέον θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο (συμπεριλαμβανομένων των 5 θέσεων ΑΜΕΑ, μία για κάθε κτίριο).

Το προτεινόμενο τεμάχιο στο οποίο έχει σχεδιαστεί η εν λόγω ανάπτυξη βρίσκεται στην Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Μακαρίου, τοποθεσία Τσιημήστρα, στο Δήμο Στροβόλου, ιδιοκτησία της εταιρείας Green Park Residences και συνολικής έκτασης 14,335 m². Η Πολεοδομική Ζώνη στην οποία εμπίπτει η προτεινόμενη ανάπτυξη είναι Οικιστική Ζώνη Κα5 με ανώτατο αριθμό ορόφων τους τρεις, μέγιστο ύψος 13.5 m, συντελεστή κάλυψης 50% και συντελεστή δόμησης 1.0.

Η αναπτυξιακή εταιρεία έχει υποβάλει στις 27 Νοεμβρίου 2020 αίτημα αξιολόγησης προς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως (Βλ. Παράρτημα Α, Επιστολή Α-1) στο πλαίσιο άσκησης της διακριτικής ευχέρειας του Διευθυντή του Τμήματος για Υπέρβαση του Ανώτατου Επιτρεπόμενού Αριθμού Ορόφων. Το αίτημα αφορά σε παραχώρηση 6 ορόφων με μέγιστο ύψος 22.40 m, έναντι των 21 m, σε περίπτωση που ασκηθεί επιτυχώς το δικαίωμα διακριτικής ευχέρειας για υπέρβαση του.

Η εταιρεία έχει λάβει επίσης Πολεοδομική Άδεια Διαίρεσης βάση της οποίας, τμήματα του τεμαχίου θα παραχωρηθούν ως δημόσιοι δρόμοι, δημόσιοι χώροι πρασίνου, χώροι για κοινωνικό εξοπλισμό και 7 Δημόσιοι Χώροι Στάθμευσης. Μετά τις παραχωρήσεις, το καθαρό εμβαδόν του τεμαχίου ανέρχεται στα 9,176 m², εκ των οποίων τα 2,477 m², θα καλυφθούν από τις οικοδομές, με αντίστοιχο συντελεστή κάλυψης 27%.

Το έργο προγραμματίζεται όπως αποπερατωθεί σε διάστημα 2 ετών. Αρχικά θα κατασκευαστεί ο υπόγειος χώρος, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι κατασκευαστικές εργασίες για τις πέντε πολυκατοικίες. Ακολούθως, θα διαμορφωθεί το οδικό δίκτυο και θα ολοκληρωθεί η τοπιοτέχνηση. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδια κεφάλαια ομάδας επενδυτών, με ταυτόχρονη δανειοδότηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση