ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γραφειοκρατικός επίλογος για το Larnaca Tower

Η Lanomex Development Ltd αναγκάζεται να ανακοινώσει τον τερματισμό των εργασιών της για το έργο στην παραλιακή οδό των Φοινικούδων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η εταιρεία Lanomex Development Ltd ανακοίνωσε τον τερματισμό των εργασιών της για το Larnaka Tower, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό των Φοινικούδων στη Λάρνακα, για γραφειοκρατικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Lanomex Development Limited, Nikolay Potapenko, υπάλληλοι του Δήμου Λάρνακας διαβεβαιώνουν προφορικά για την υποστήριξη και την προθυμία τους στο να συμβάλουν, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν ότι μπορούν για να διασφαλίσουν την μη υλοποίηση του έργου. Όπως αναφέρει ο κ. Potapenko, από την ημέρα καταχώρησης των σχετικών εγγράφων έχουν ήδη περάσει επτά χρόνια και μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει λάβει ούτε καν την άδεια πολεοδομίας του έργου.

Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, "τα σχόλια των υπαλλήλων του Δημαρχείου Λάρνακας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι η εταιρεία μας έχει προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα το 2020, είναι απολύτως ψευδή και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως, αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές στο έργο, αλλά αυτό έγινε ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, υπό την πίεση των ίδιων των Δημοτικών αρχών. Δεν υλοποιήθηκε ούτε μια υπόσχεση από αυτές που μας έγιναν από το Δημαρχείο".

Ο κ. Potapenko αναφέρει στην ανακοίνωση πως, "η Λάρνακα είναι μια όμορφη και γραφική πόλη με τεράστια ιστορία αλλά δυστυχώς, το κέντρο της πόλης απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για να βελτιώσει την ελκυστικότητά της. Τα κτίρια που βρίσκονται περιμετρικά του τεμαχίου γης που απέκτησε η εταιρεία μας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των τουριστών της Λάρνακας. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση επενδύοντας 170 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά δεν μας επετράπη να το κάνουμε. Είμαστε σίγουροι ότι κανένας από τους αξιωματούχους δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος, γεγονός που και οι ίδιοι σαφέστατα γνωρίζουν".

Συμπληρώνει πως, "από τη δική μας εμπειρία βεβαιωθήκαμε ότι δυστυχώς, δεν υπάρχει στήριξη από τις Αρχές στους ξένους επενδυτές στην Κύπρο. Η υπόθεσή μας θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τις Αρχές της χώρας, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι εφικτό στην Κύπρο".

Υπογραμμίζει ότι, "ξεκινήσαμε τις διαδικασίες του έργου το 2013, μια χρονιά δύσκολη για την χώρα. Από τότε, υπάρχει αδικαιολόγητη κωλυσιεργία και επομένως δεν μπορούμε να επιτύχουμε κάποια πρόοδο στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την έναρξη της ανέγερσης. Κατά την διάρκεια αυτών των επτά ετών αντιμετωπίσαμε σοβαρές οικονομικές απώλειες, εξ υπαιτιότητας συγκεκριμένων προσώπων, και αγωνιζόμασταν για ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες".

Καταλήγει η ανακοίνωση με το εξής: "Ο κ. Νικολάι Ποταπένκο, διευθυντής της εταιρείας, από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2020, διαμαρτυρήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ως τελευταία προσπάθειά του να τραβήξει την προσοχή των Αρχών στο πρόβλημά μας. Ωστόσο, κανένας από τους αξιωματούχους σε οποιοδήποτε επίπεδο δεν αντέδρασε στην υπόθεσή μας. Παρ' όλα αυτά, ελπίζουμε σε θετικές αλλαγές και στο ότι οι ξένοι επενδυτές θα λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή και στήριξη από την κυβέρνηση, στο εγγύς μέλλον".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση