ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέο τετράστερο ξενοδοχείο έρχεται στην Αγία Νάπα

Πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή για ανέγερση καταλύματος στην τοποθεσία Σκλάβος- Γιαλούδη.

Newsroom K

Στην τοποθεσία Σκάβος Γιαλούδη σε απόσταση περίπου 150μ βορειοανατολικά του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νάπας και ενός χλμ από το κέντρο του οικιστικού πυρήνα αναμένεται να ανεγερθεί το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, της εταιρείας Σωτήρης και Παναγιώτης Χρίστατσος Λτδ. Ήδη για την ανέγερση του ξενοδοχείου έχει δοθεί έγκριση από την Περιβαλλοντική Αρχή.  Το ξενοδοχείο θα είναι τριών ορόφων και δυναμικότητας 222 κλινών.

Το έργο χωροθετείταισε τουριστική ζώνη, σε παράκτια περιοχή. Το συνολικό εμβαδό του τεμαχίου που θα αξιοποιηθεί υπολογίζεται περίπου στις 7.555τ.μ.. Το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους και θα περιλαμβάνει 111 δωμάτια, πισίνα, υπαίθριο υδρομασάζ, κέντρο ευεξίας κλπ καθώς και 69 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο, εκ των οποίων οι 6 για ΑμεΑ. Εντός των υπό μελέτη τεμαχίων υπάρχει εστιατόριο και παραλιακό μπαρ τα οποία θα κατεδαφιστούν. Οριακά εκτός ζώνης προστασίας της παραλίας υπάρχει υφιστάμενο σνακ μπαρ το οποίο θα παραμείνει και θα αποτελέσει μέρος της ανάπτυξης. 

Κοντά σε περιοχή Natura

Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται εντός της περιοχής Κοκκινοχωριών, η οποία έχει  καθοριστεί ως Ζώνη Ευπρόσβλητη σε Νιτρορύπανση. Απέχει περίπου 1,5χλμ από την Προστατευόμενη Περιοχή του Δικτύου Natura 2000, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με την ονομασία «Κάβο Γκρέκο». Η πλησιέστερη περιοχή Νερών Κολύμβησης είναι η περιοχή «Πανταχού» σε απόσταση 10μ από τα υπό μελέτη τεμάχια. Τα τεμάχια εμπίπτουν στον Υδροφορέα Κοκκινοχωριών του οποίου η ποσοτική κατάσταση θεωρείται κακή.

Η ανέγερση του κτηρίου θα γίνει με συμβατικά υλικά. Η ανάπτυξη θα υδροδοτείται από το δίκτυο υδατοπρομήθειας του Δήμου Αγίας Νάπας ενώ για σκοπούς συντήρησης / αναπλήρωσης του νερού της πισίνας το νερό θα λαμβάνεται από αδειοδοτημένους διανομείς νερού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν, το βάθος εκσκαφής του υπογείου αναμένεται ότι θα είναι 0,5 – 1μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να προκύψουν ανάγκες αποστράγγισης. Παρόλα αυτά λόγω της οριακής διαφοράς του βάθους εκσκαφής και του επιπέδου της θάλασσας ενδεχομένως να προκύψουν μικρές ποσότητες υπόγειου νερού οι οποίες θα τύχουν ορθής διαχείρισης.

Ανατολικά και εκτός των τεμαχίων διέρχεται υπογειοποιημένο εγγεγραμμένο υδατόρεμα με έκταση λεκάνης απορροής περίπου 612 τ.μ. του οποίου η εκβολή καταλήγει στην παραλία. Κατά την ανέγερση του έργου θα επηρεαστεί μικρός αριθμός φοινικόδεντρων τα οποία αναμένε-ται να μεταφυτευτούν σε άλλο χώρο εντός της ανάπτυξης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

BidX1: Στήριξη του τομέα των ακινήτων στην Κύπρο διευκολύνοντας τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας

Σημαντικό να αναφερθεί ότι παρά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόστηκαν στην Κύπρο, η BidX1 συνεχίζει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ