ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτίριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς

Το έργο βρίσκεται επίσης σε πορεία πιστοποίησης LEED

Δελτίο Τύπου

Ένα μοντέρνο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και υψηλής ποιότητας κτίριο γραφείων στην καρδιά της Λεμεσού, βρίσκεται σε πορεία διεθνούς πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Το Neocleous Tower προσκαλεί εταιρείες υψηλών προδιαγραφών να ανακαλύψουν το μέλλον του χώρου εργασίας, μέσα από ένα μοντέρνο, περιβαλλοντικά βιώσιμο και υψηλής ποιότητας κτίριο στην καρδιά της Λεμεσού. Επαναπροσδιορίζοντας τη μορφή του υφιστάμενου εργασιακού τρόπου ζωής και θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τα κτίρια γραφείων στην Κύπρο, το Neocleous Tower προσφέρει ένα τεχνολογικά καινοτόμο και ανθρωποκεντρικά σκεπτόμενο εργασιακό περιβάλλον το οποίο σκοπό έχει να προάγει την αριστεία, τη συνεργασία και την ευεξία όσων θα στεγαστούν κάτω από αυτό.

Επενδύοντας στο πράσινο και στη λεπτομέρεια, το έργο ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τους εξωτερικούς χώρους. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, η καταπράσινη δημόσια πλατεία που θα βρίσκεται στο ισόγειο ακριβώς μπροστά από το κτίριο γίνεται σήμα κατατεθέν. Περιτριγυρισμένος από πλούσια δέντρα και πράσινο, αυτός ο ξεχωριστά σχεδιασμένος εξωτερικός κοινόχρηστος χώρος θα λειτουργεί σαν μια καταπράσινη όαση στην καρδιά της πόλης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που θα εμπνέει χαλάρωση, δικτύωση και δημιουργική σκέψη.

Το έργο βρίσκεται επίσης σε πορεία πιστοποίησης LEED. Αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο επίτευγμα θα λειτουργεί ως εγγύηση ως προς το ότι το Neocleous Tower είναι μια εξαιρετικά αποδοτική και οικονομικά παραγωγική πράσινη ανάπτυξη, η οποία θα προσφέρει οικολογικά, κοινωνικά και οικονομικά ωφελήματα στους ενοικιαστές. Μερικά από τα εν λόγω ωφελήματα είναι η βελτιωμένη ποιότητα εσωτερικού αέρα, οι χαμηλές χημικές εκπομπές, η ενεργειακή απόδοση και η μειωμένη κατανάλωση νερού. Το θετικό αποτέλεσμα όλων αυτών των ωφελημάτων, αδιαμφισβήτητα, θα είναι το χαμηλό κόστος ενέργειας και νερού, καθώς και η βελτιωμένη ποιότητα της καθημερινότητας των εργαζομένων, λόγω των υγιεινών και άνετων χώρων που θα προσφέρονται σε αυτούς.

Επιπρόσθετα, το Neocleous Tower ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα βασικών χαρακτηριστικών που συνεργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν το αντίκτυπο του κτιρίου στο περιβάλλον. Αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία οδηγούν σε υψηλή ενεργειακή απόδοση, περιλαμβάνουν υλικά μόνωσης υψηλής ποιότητας, σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, καθώς και χρήση πηγών ανανεώσιμης ενέργειας. Επιπλέον, προηγμένα συστήματα εξαερισμού βελτιώνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τα οποία υποβοηθούνται επιπλέον από το βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτιρίου και τον προσανατολισμό του στη βάση των συνθηκών του ήλιου και του ανέμου. Ταυτόχρονα, βιώσιμα υλικά με χαμηλά αποτυπώματα άνθρακα ενσωματώνονται στην κατασκευή του κτιρίου.

Άλλωστε, η τοποθεσία του κτιρίου παίζει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση των οικολογικών διαπιστεύσεών του. Λόγω του ότι βρίσκεται κοντά σε μεταφορικά μέσα, υποδομές και υπηρεσίες, η ανάγκη για συχνή χρήση αυτοκινήτων περιορίζεται, βοηθώντας έτσι στη μείωση των εκπομπών αερίων. Η στρατηγική του τοποθεσία, αναντίλεκτα, υποβοηθά τους στόχους του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Ο βιώσιμος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, οι προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής και οι βέλτιστες πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, καθιστούν το Neocleous Tower ένα σύμβολο σύγχρονης καινοτομίας και ένα πρότυπο για μελλοντικά πράσινα κτίρια στην περιοχή. Αναμένοντας να ολοκληρωθεί περί τις αρχές του 2025, το Neocleous Tower στοχεύει να προσελκύσει παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ