ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι ξένοι είναι πλειοψηφία στην αγορά ακινήτων - Αυτές είναι οι χώρες προέλευσης

Οι ξένοι αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ, μετακόμισαν στην Κύπρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι του Λιβάνου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Αύγουστο υπήρξε ζήτηση στην αγορά ακινήτων, παρά την άνοδο των τιμών, ωστόσο το ενδιαφέρον μειώθηκε σταδιακά, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και τη δημοσιογράφο Μαρία Ηρακλέους ο διευθύνων σύμβουλος της Ask Wire, Παύλος Λοϊζου.

Σημείωσε ότι μόνο το 46% των αγοραστών ήταν ντόπιοι, ενώ το 54% ήταν ξένοι, από τους οποίους, το 34% αφορούσε πολίτες εκτός ΕΕ, όπως από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τον Λίβανο και το Ισραήλ, ενώ το 18% ήταν πολίτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζου, οι ξένοι αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ, μετακόμισαν στην Κύπρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι του Λιβάνου.

Όπως είπε, οι ρυθμοί αγοράς ακινήτων παρουσιάζουν μείωση. Σημείωσε ότι φαίνεται να ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες των ξένων σε Λεμεσό κατά πρώτο λόγο και ακολούθως σε Πάφο και Λάρνακα, περιοχές όπου ενδιαφέρονται να κατοικήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση