ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

REMU - Πρωτοπόρος στη διάθεση ακινήτων

H τιμή διάθεσης είναι ένα σημαντικός παράγοντας αφού πρόκειται για ακίνητα που ως επί το πλείστον ήταν εξασφαλίσεις προβληματικών δανειακών υποχρεώσεων

ΑΠΟ το 2016 που δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Διαχείρισης Ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου, γνωστό ως REMU, θεωρείται πρωτοπόρος και ηγέτης στον τομέα αφού τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους. Συγκεκριμένα έχει κατορθώσει να διαθέσει πίσω στην αγορά ακίνητα αξίας δισεκατομμυρίων, επιτυγχάνοντας μάλιστα σημαντικό αριθμό πωλήσεων. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις από την αρχή του 2017 ανέρχονται σε €1.37 δισ. και υπερβαίνουν την αξία των ακινήτων που απέκτησε στα πλαίσια ανάκτησης χρεών για την ίδια περίοδο, ύψους €1.32 δισ. Ακόμα και το 2021 όπου η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει τον τομέα των ακινήτων, το REMU ολοκλήρωσε πωλήσεις ακινήτων ύψους €149 εκατ. Μάλιστα, ο αριθμός των ακινήτων που πωλήθηκαν την περσινή χρονιά (πέραν των 700), αποτέλεσε ρεκόρ για τη Διεύθυνση.

«Ακολουθούμε μία πρωτοποριακή στρατηγική προώθησης των ακινήτων μας στην αγορά», εξηγεί η Άννα Σωφρονίου, επικεφαλής της Διεύθυνσης. «Στο τέλος του 2021 διαχειριζόμασταν συνολικά 2.860 ακίνητα όλων των τύπων σε ολόκληρη την Κύπρο, ονομαστικής αξίας €1.21 δισ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως η διαχείρισή τους και ο τρόπος που θα τα προωθήσουμε στην αγορά πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μη μειώνεται η αξία τους και ταυτόχρονα να παραμένουν ελκυστικά για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, δημιουργώντας έτσι μία win-win κατάσταση για όλους. Κάτι που εκ του αποτελέσματος θεωρούμε πως επιτυγχάνουμε πολύ ικανοποιητικά, ακόμα και στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τιμή διάθεσης είναι ένα σημαντικός παράγοντας, αφού πρόκειται για ακίνητα που ως επί το πλείστον ήταν εξασφαλίσεις προβληματικών δανειακών υποχρεώσεων και πέρασαν στην ιδιοκτησία της Τράπεζας στα πλαίσια υποβοήθησης των δανειοληπτών της και αναδιάρθρωσης του χρέους τους.

Εμπιστοσύνη αγοραστών και επενδυτών

Μέσα από την πορεία της τα τελευταία χρόνια, η Διεύθυνση έχει κατορθώσει να κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη αγοραστών και επενδυτών με αποτέλεσμα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό άλλων τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών διάθεσης ακινήτων. «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε να υπάρχει ενδιαφέρον από την έναρξη εργασιών της Διεύθυνσης μέχρι σήμερα. Ενδιαφέρον που αφορά από μεγάλα προνομιούχα ακίνητα μέχρι και μικρότερης αξίας που αγοράζονται από ιδιώτες επενδυτές ως μία εναλλακτική μορφή επένδυσης», σημειώνει η κ. Σωφρονίου. Σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει και από ξένους αγοραστές ακινήτων, τόσο από χώρες της περιοχής μας, όπως Ισραήλ και Λίβανος όσο και πιο μακρινές χώρες όπως η Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση