
Δελτίο Τύπου
Η KPMG Κύπρου ανακοινώνει ότι δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων “RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus” για το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, δήλωσε:
«Το δεύτερο τρίμηνο του 2025 παρουσιάζει μικρές αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες, αλλά κυρίως σε διαμερίσματα και κατοικίες. Η Λάρνακα παρουσίασε τις μέγιστες αυξήσεις, ιδιαίτερα σε κατοικίες και αποθήκες, ενώ η Λεμεσός παρουσίασε σχεδόν μηδενικές ή/και αρνητικές μεταβολές. Τα καταστήματα φαίνεται να είναι το λιγότερο ευνοϊκό ακίνητο, καταγράφοντας μικρές μεταβολές, αν και στη Λάρνακα σημειώθηκε μια σημαντική αύξηση.
Τα ενοίκια κατέγραψαν και πάλι μέτριες αυξήσεις, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στα διαμερίσματα και μια μικρή μείωση στα καταστήματα, συνεχίζοντας την τάση των προηγούμενων τριμήνων. Συνολικά, ο Δείκτης καταδεικνύει μια τάση σταθεροποίησης, παρουσιάζοντας μικρές αυξήσεις τόσο στις τιμές πώλησης όσο και στα ενοίκια, και αυτό ενισχύεται περαιτέρω με μικρές ή/και μηδενικές μεταβολές στις αποδόσεις των ακινήτων».
Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist, σχολίασε:
«Η οικονομία επιδεικνύει γενικότερες τάσεις σταθερότητας, κάτι το οποίο διαφαίνεται και στην αγορά ακινήτων. Αυτό διαγράφεται στα τελευταία αποτελέσματα του Δείκτη, καθώς και στο Q2 RICS Commercial Property Monitor, το οποίο καταγράφει τις γενικότερες τάσεις της αγοράς στην Κύπρο. Σημαντικό είναι ότι το τελευταίο υποδηλώνει ότι η τάση των επενδυτών παραμένει θετική».
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή δείτε τη σελίδα του RICS.