ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Valentino Business Center

Το Valentino Business Center αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον αστικό ιστό της πόλης της Λεμεσού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ με την αγορά ακινήτων στην Κύπρο, διαχρονικά παρατηρεί κανείς διάφορα σκαμπανεβάσματα τα οποία έχουν τις ρίζες τους στις κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι:

• Η έξοδός μας από την πρόσφατη πανδημία που ταλαιπώρησε όλο τον πλανήτη, απέδειξε ότι το «work from home» αποτελεί ιδανική επιλογή για εργοδότες παγκόσμιας εμβέλειας και κυρίως παικτών που ασχολούνται με πληροφορική και διαδίκτυο.

• Η κρίση στην αγορά οικιστικών ακινήτων προήλθε κυρίως από το σκάνδαλο με τις πολιτογραφήσεις, καθώς και

• Οι συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία -με όλες τις κυρώσεις που ακολούθησαν στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα αλλά και τις αυξημένες μετακινήσεις εταιρειών από Ουκρανία προς Κύπρο- αποτελούν μέρος όλων όσοι συνέτειναν στην αυξημένη ανάγκη για εργασιακούς χώρους στην Κύπρο.

Ακριβώς αυτή η ανάγκη είναι που δημιουργεί και ένα «κρυφό» συναγωνισμό ανάμεσα στους διάφορες παίκτες ανάπτυξης γης, ώστε το κάθε κτίριο να είναι όμορφο και να προσθέτει στον ευρύτερο αστικό και πολεοδομικό ιστό της κάθε πόλης.

Το νέο κτίριο της Λεμεσού

Το Valentino Business Center αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον αστικό ιστό της πόλης της Λεμεσού και βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης, στον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας στην έξοδο προς το Δημαρχείο. Η πρώτη φάση της ανάπτυξης αποτελείται από ένα κτίριο με κατάστημα με μεσοπάτωμα, πέντε ορόφους γραφεία, ενώ υπάρχει χώρος στην οροφή για χαλάρωση και ψυχαγωγία των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει υπόγειο χώρο στάθμευσης με αποθηκευτικούς χώρους, ενώ χώροι στάθμευσης υπάρχουν και στο επίπεδο του καταστήματος αλλά και στο πίσω μέρος του κτιρίου. Η δεύτερη φάση της ανάπτυξης περιλαμβάνει ένα κτίριο με οικιστικές μονάδες, όπου θα φιλοξενήσει μέρος των αναγκών του προσωπικού της γραφειακής ανάπτυξης.

Η αρμονική συνύπαρξη των δύο αναπτύξεων έχει επιτευχθεί με τους ανοιχτούς χώρους, το πράσινο, τα υλικά και την ογκοπλασία των κτιρίων. Ο σχεδιασμός του έργου όπως και το τελικό αποτέλεσμα, επιδιώκει ώστε να ενταχθεί με αρμονία στο ευρύτερο δομημένο και φυσικό περιβάλλον της περιοχής, χωρίς να επιδιώκει να αποτελέσει ξένο σώμα στο χώρο.

Η εμπορική ανάπτυξη έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και η οικιστική ανάπτυξη αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2024. Η ανάπτυξη αποτελεί κτίριο τοπόσημο μιας και υψώνεται στην είσοδο της πόλης. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο δίκτυο συγκοινωνιών αλλά και τις προσθήκες και επέκταση του οδικού δικτύου επί της Αγίας Παρασκευής. Η επιλογή της τοποθεσίας αποτελεί στρατηγικής σημασίας για τους εργαζομένους και μπορούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο στις διάφορες μετακινήσεις τους. Επιπρόσθετα, η εξέχουσα θέση του στην είσοδο της πόλης διασφαλίζει ότι το κτίριο θα παραμείνει πάντοτε τοπόσημο, ενώ αφήνει μια μόνιμη έκπληξη της εντυπωσιακής ομορφιάς και της ζωτικότητας της πόλης μέσω ενός παιχνιδίσματος με τα υλικά και τις αντανακλάσεις του αστικού ιστού επί του κελύφους του κτιρίου.

Η επιλογή των μεγάλων γυάλινων κουφωμάτων επί των όψεων του κτιρίου, σε σχέση με τον τύπο γυαλιού που χρησιμοποιήθηκε, επιτρέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να αντανακλάται το δομημένο περιβάλλον στο κτίριο. Με αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοκινήτων που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας να μπορούν να θαυμάσουν επί αυτού τον αστικό ιστό της πόλης, ενώ παράλληλα δίνει και την αίσθηση της συνέχειας του δομημένου και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης διατηρεί ισορροπημένες αναλογίες και συμμετρία που επιδιώκει να ταυτιστεί με τις έννοιες της δύναμης και της σταθερότητας στο οικονομικό περιβάλλον. Η μοντέρνα μορφή του κτιρίου αλλά και η κομψότητά του, αναδεικνύει τη σύγχρονη αισθητική του σχεδιασμού. Η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας εξασφαλίζει ανθεκτικότητα και μακροζωία και μαζί με τα υψηλά πρότυπα που χρησιμοποιούνται για τη θερμομόνωση και την ακουστική μόνωση, δημιουργούν ένα ιδανικό αποτέλεσμα αισθητικά και λειτουργικά.

Τα μεγάλα ανοίγματα στις τρεις όψεις (ανατολικά, νότια, δυτικά) επιτρέπουν άπλετο φυσικό φως και αερισμό για τους χρήστες του, δημιουργώντας μια ζωντανή και διαδραστική ατμόσφαιρα των χρηστών στο εσωτερικό του κτιρίου με το εξωτερικό περιβάλλον. Η ανάπτυξη με μοντέρνο, ευρύχωρο, «open-plan» σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία, δημιουργεί ένα δυναμικό και άνετο περιβάλλον για εργασία. Ο χώρος στην οροφή χρησιμοποιείται για ψυχαγωγία και αναψυχή και παρέχει έναν ιδανικό τρόπο χαλάρωσης για τους ανθρώπους που εργάζονται στο κτίριο, προσφέροντάς τους πανοραμική θέα της Λεμεσού από το ανατολικότερο μέχρι το δυτικότερο άκρο της πόλης.

Βελτίωση της ποιότητας ζωής

Οι διάφοροι χώροι του κτιρίου προσφέρουν μια ιδανική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, επιτρέποντας στους χρήστες του να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους, ενώ την ίδια στιγμή απολαμβάνουν έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής καθώς προσφέρει μια σειρά από ανέσεις και εγκαταστάσεις που ενισχύουν την καθημερινή τους ρουτίνα όπως κουζίνες, εξωτερικές βεράντες ανά όροφο, χώροι γυμναστικής, χαλάρωσης για να διαβάσεις ή να ακούσεις μουσική στο διάλλειμα σου, κλπ.

Το Valentino Business Center, συνολικά, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα λειτουργικού και αισθητικού σχεδιασμού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και του περιβάλλοντα χώρου.

Το κτίριο έχει ενοικιαστεί από πολυεθνική εταιρεία για σκοπούς κάλυψης μέρους των αναγκών της εταιρείας, ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται μέσα στο ραγδαία εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια. Οι ενοικιαστές ήδη άρχισαν να σχεδιάζουν και να προσαρμόζουν τους χώρους του κτιρίου στις δικές τους ανάγκες για να δημιουργήσουν τους νέους χώρους εργασίας τους, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα με την πολυτέλεια. Μέσα από την εσωτερική διακόσμηση του κτιρίου, ο χώρος εργασίας επιδιώκει να γίνει κάτι περισσότερο από το μέρος που πας δουλειά και να μετατραπεί σε ένα φιλικό χώρο για τους χρήστες του, μια όαση στυλ και άνεσης.

Ως αρχιτεκτονικό γραφείο, έχουμε εξαρχής από την ίδρυσή μας την πεποίθηση πως ο καλός σχεδιασμός δεν αντικατοπτρίζεται μονάχα σε όμορφα και εντυπωσιακά κτίρια. Συνδυάζει παράλληλα ευέλικτες και αποδοτικές μεθόδους λειτουργικής χρήσης του κτιρίου, όπως και τεχνικές και υλικά φιλικά στο περιβάλλον που οδηγούν σε ένα εναρμονισμένο αποτέλεσμα για τον περιβάλλοντα χώρο και με περιορισμένες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον που εντάσσονται. Κτίρια που ακολουθούν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου, σημαντικό παράγοντα έπαιξε η συνεργασία με την εργοληπτική εταιρεία Y.K. IOANNOU CONSTRUCTIONS LTD, η οποία είναι εκ των ιδιοκτητών του έργου, με αποτέλεσμα η συνεργασία ανάμεσα σε αρχιτέκτονα, τον επενδυτή VALENSTA DEVELOPERS LTD και κατασκευαστή, να είναι άψογη αφού υπήρχαν κοινή στόχοι. Η δημιουργία ενός κτιρίου στολίδι στην είσοδο της πόλης ώστε να αποτελέσει αρχιτεκτονικό τοπόσημο για όσους ζουν αλλά και όσους επισκέπτονται την πόλη μας.

Η αρχιτεκτονική είναι ένα επάγγελμα που πρωτίστως οφείλεις να εμπιστευτείς τον αρχιτέκτονά σου ως ειδικό. Το στυλ και η ομορφιά είναι πάντοτε υποκειμενικές έννοιες, πόσο μάλλον στην αρχιτεκτονική όπου κάθε κτίριο αποτελεί την προσωπική πηγή έμπνευσης του δημιουργού του.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIA Design Studio

- Valentinos Ioannou Architect

Αγίας Παρασκευής 23,

Γερμασόγεια, Λεμεσός

Τηλ: +357 25317600

Ιστοσελίδα: https://viadesignstudio.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση