ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαμηλές αποδόσεις μέχρι το 2018 σε Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία

Ο επενδυτικός κύκλος στην αγορά ακινήτων μπορεί να διατηρηθεί ως έχει για την διετία

Kathimerini.gr

Στην εκτίμηση ότι το σημερινό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων και αντίστοιχα χαμηλών αποδόσεων, που έχει διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, θα παραμείνει αμετάβλητο τουλάχιστον έως το τέλος του 2018 προχώρησαν 175 θεσμικοί επενδυτές από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε η Union Investment.
Επενδυτικός κύκλος

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο σημερινός επενδυτικός κύκλος στην αγορά ακινήτων μπορεί να διατηρηθεί ως έχει για την προσεχή διετία, ενώ ειδικά για το 2017, οι επενδυτές αναφέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την ανάληψη περισσότερου ρίσκου, υιοθετώντας μια πιο υπομονετική στάση και να συμβιβαστούν με τις χαμηλές αποδόσεις των ακινήτων τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί και το γεγονός ότι οι απαντήσεις δεν διαφέρουν μεταξύ τους, καθώς οι ίδιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και στις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων.

Μάλιστα, το 27% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο σημερινός κύκλος της αγοράς, ο οποίος ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια, δηλαδή την επαύριο της μεγάλης χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, είναι εφικτό να διατηρηθεί ακόμα και επιπλέον τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2019. Σε κάθε περίπτωση, το 64% των επενδυτών ανέφεραν ότι, τουλάχιστον για το τρέχον έτος, θα προτιμήσουν να επιτύχουν χαμηλότερες αποδόσεις από τις προσδοκώμενες, παρά να αυξήσουν το μέγεθος του επενδυτικού ρίσκου τους.

Μάλιστα, το σχετικό ποσοστό είναι αυξημένο από το 56% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η Union Investment πριν από έξι μήνες. Αντίστοιχα, οι επενδυτές που ανέφεραν ότι θα αναζητήσουν μεγαλύτερες αποδόσεις κι επομένως μεγαλύτερο ρίσκο δεν ξεπέρασαν το 30%, έναντι ποσοστού 35% κατά την προηγούμενη εξαμηνιαία έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X