ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρυχάται ξανά ο «κέλτικος τίγρης»

Με ετήσιο ρυθμό ανόδου της τάξεως του 7,9% κινείται η αγορά κατοικίας της Ιρλανδίας

Kathimerini.gr

Με ετήσιο ρυθμό ανόδου της τάξεως του 7,9% κινείται η αγορά κατοικίας της Ιρλανδίας, μετά και τη γνωστοποίηση της πορείας των τιμών τον φετινό Ιανουάριο.

Ειδικότερα, τον πρώτο μήνα του 2017, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 0,6% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, με την ετήσια άνοδο να παραμένει σταθερή στο 7,9%, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Σημειωτέον ότι ο ρυθμός ανόδου των τιμών έχει αρχίσει να επιταχύνεται εκ νέου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, κυρίως ως αποτέλεσμα της περιορισμένης προσφοράς κατοικιών.

Στην άνοδο των τιμών συνεισφέρει επίσης η πρόσφατη χαλάρωση των όρων χορήγησης νέων στεγαστικών δανείων από την κεντρική τράπεζα της χώρας, όπως επίσης και μια κρατική επιχορήγηση για την τόνωση των συναλλαγών. Στο Δουβλίνο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5,3% σε ετήσια βάση τον φετινό Ιανουάριο, ενώ η άνοδος στην υπόλοιπη χώρα άγγιξε το 11,3%. Πάντως, οι τιμές σε εθνικό επίπεδο παραμένουν 31,8% χαμηλότερα από το ανώτατο σημείο στο οποίο είχαν βρεθεί πριν από μία δεκαετία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X