ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απειλή για τις καλοκαιρινές διακοπές η θερμοκρασία - Τα σημάδια

Πώς ο καιρός επηρεάζει τις διακοπές του καλοκαιριού

Money Review

Από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ και τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο απειλούνται τα καλοκαιρινά ταξίδια. Φέτος, Ενόσω συνεχίζεται η πολύ υψηλή ζήτηση για πτήσεις, υπάρχουν ήδη ενδείξεις που προμηνύουν άλλο ένα εξαιρετικά ζεστό καλοκαίρι.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν από μερικές ημέρες, οι ελληνικές αρχές έκλεισαν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Η Ακρόπολη είχε βέβαια κλείσει και πέρυσι για το κοινό εξαιτίας της ζέστης, όμως οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι το φετινό κύμα καύσωνα ήταν το νωρίτερο που έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία.

Επίσης, στην χώρα μας ξέσπασε κύμα πυρκαγιών κοντά στην επαρχία Πάφου τις περασμένες ημέρες.

Και βορειότερα, όμως, υπήρξαν επιπτώσεις από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ένα παραθεριστικό χωριό στην επαρχία Αττάλεια της Τουρκίας χτυπήθηκε από τις φλόγες, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, καταρρακτώδεις βροχές σε περιοχές της Ισπανίας κατέστρεψαν καλλιέργειες στη Μούρθια και καθήλωσαν ορισμένες πτήσεις στη Μαγιόρκα.

Η κρίση αυτή είναι πιθανό να επιδεινωθεί όσο το καλοκαίρι παρατείνεται. Ο Todd Crawford, αντιπρόεδρος μετεωρολογίας στην Atmospheric G2, δήλωσε στους New York Times τον περασμένο μήνα ότι οι θερμοκρασίες του 2024 σε όλη την Ευρώπη αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με το 2022, το θερμότερο καταγεγραμμένο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ στην ήπειρο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ειδικά θα είναι ιδιαίτερα ζεστοί σε όλη την Ευρώπη. Βέβαια, οι κίνδυνοι της κλιματικής κρίσης δεν έχουν εμποδίσει ακόμα τους τουρίστες να κλείνουν διακοπές σε μέρη όπως η Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα, που επλήγησαν από καυτή ζέστη το περασμένο καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

Κύπρος: Ανάγκη για εξοικονόμηση νερού για τους δημόσιους χώρους πρασίνου. Γνώρισε την ιστορία της Έφης
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ