ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτό είναι το σπάνιο είδος πουλιού που εντοπίστηκε στην Κύπρο (εικόνα)

Επίσημα στον κατάλογο με τα πουλιά της Κύπρου έχει συμπεριληφθεί ο Αφρικανικός Ερημοτσιροβάκος

ΚΥΠΕ

Επίσημα στον κατάλογο με τα πουλιά της Κύπρου έχει συμπεριληφθεί ο Αφρικανικός Ερημοτσιροβάκος (Curruca deserti),ο οποίος έχει εντοπιστεί στο νησί από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, η Επιτροπή για τα Σπάνια Πουλιά της Κύπρου έχει ενημερώσει πως η περσινή καταγραφή του συγκεκριμένου είδους πουλιού έχει εγκριθεί για να προστεθεί στον συστηματικό κατάλογο με τα κυπριακά πουλιά.

Το Curruca deserti είναι παραδοσιακά μη μεταναστευτικό πουλί, με μήκος 11,5 εκατοστά και αναπαράγεται σε ημί- ερημικές περιοχές, από τη Δυτική Σαχάρα μέχρι τη Δυτική Λιβύη, αναφέρουν οι ΒΒ, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, Δρ. Θωμά Χατζηκυριάκου, το πουλί καταγράφηκε στα δυτικά της χερσονήσου, όταν εθεάθη να τρέφεται σε θάμνους.

«Η παρατήρηση διήρκησε περίπου δύο ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν παρατηρήσεις της συμπεριφοράς του και λήφθηκαν φωτογραφίες», είπε και πρόσθεσε πως το πουλί προτιμά «αμμώδεις ερήμους με αραιούς θάμνους και χόρτα, ενώ τρέφεται τόσο σε θάμνους και χόρτα, αλλά και στο έδαφος, κυρίως με μικρά έντομα και λιγότερο με σπόρους και σαρκώδεις καρπούς».

Ο Δρ. Χατζηκυριάκου σημείωσε πως , παρόλο που η χερσόνησος Ακρωτηρίου θεωρείται καλά μελετημένη όσον αφορά την πτηνοπανίδα, καινούργια είδη συνεχίζουν να εντοπίζονται, τονίζοντας τη σημασία για περαιτέρω έρευνες για τα πουλιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση