ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρευνες από NASA για να διαπιστωθεί πώς η πανδημία επηρέασε το περιβάλλον

Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων θα μελετηθεί σε ποιο βαθμό επηρεάστηκε η διατροφική αλυσίδα, η οικολογία, η ζέστη στις πόλεις, η μόλυνση του περιβάλλοντος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οκτώ νέες έρευνες χρηματοδοτεί η NASA για να εξεταστεί κατά πόσον και σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί το περιβάλλον από τον περιορισμό στην κυκλοφορία που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Οι έρευνες θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως "Ο μικρότερος αριθμός εσκεμμένων πυρκαγιών μειώνει την βιοποικιλότητα; Η μείωση του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν στις πόλεις αυξάνει την θερμοκρασία επιφανειών; Ο μικρότερος αριθμός αεροπλάνων ρίχνει την θερμοκρασία αέρα; Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σημαίνει λιγότερη βροχή;"

Με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων θα μελετηθεί σε ποιο βαθμό επηρεάστηκε η διατροφική αλυσίδα, η οικολογία, η ζέστη στις πόλεις, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ποιότητα του νερού και τα οικοσυστήματα.

Ενεκα του κορωνοϊού οι πυρκαγιές που τίθενται σκόπιμα από το κράτος έχουν σταματήσει. ΟΙ επιστήμονες θέλουν να κατανοήσουν εάν οι λιγότερες πυρκαγιές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βιοποικιλότητα, καθώς ορισμένα είδη βασίζονται σε πυρκαγιές για να ευδοκιμήσουν.

Λιγότερα αυτοκίνητα μπορεί να σημαίνουν θερμότερες επιφάνειες; Οι ερευνητές θα μελετήσουν πώς η μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων επηρέασε τη θερμοκρασία στις πόλεις.

Η λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να σημαίνει λιγότερη βροχή; Οι επιστήμονες θέλουν να καταλάβουν τη σχέση μεταξύ μειωμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απότομων μειώσεων των βροχοπτώσεων κυρίως στις δυτικές περιοχές των ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση