ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mont Blanc: Η ψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης συρρικνώνεται

Είχε υψόμετρο 4.805,59 μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2023, δηλαδή 2,22 μέτρα λιγότερα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση που έγινε το 2021.

Εξοπλισμένοι με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και ένα drone, περίπου είκοσι επιστήμονες σκαρφάλωσαν στην κορυφή του Mont Blanc στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν αναλυτικές μετρήσεις του «λευκού γίγαντα».

 

 

Το Mont Blanc, που είναι η υψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης, είχε υψόμετρο 4.805,59 μέτρα τον Σεπτέμβριο του 2023, δηλαδή 2,22 μέτρα λιγότερα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση που έγινε το 2021, όπως ανακοίνωσαν οι τοπογράφοι της Ανω Σαβοΐας σήμερα Πέμπτη.

Αυτή η διαφορά είναι πιθανό να αντανακλά τις αλλαγές στα επίπεδα βροχόπτωσης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ έχει ήδη παρατηρηθεί και στο παρελθόν, σημείωσε ο Ζαν ντε Γκαρέ, πρόεδρος του επιμελητηρίου τοπογράφων της Ανω Σαβοΐας.

Πρόκειται για τη 12η φάση αυτής της επιχείρησης στο Mont Blanc, που έχει ως στόχο τη μοντελοποίηση του στρώματος πάγου στην κορυφή καθώς και τη συλλογή επιστημονικών στοιχείων σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στα βουνά των Αλπεων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2001.

Με πληροφορίες από euronews

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

Κύπρος: Ανάγκη για εξοικονόμηση νερού για τους δημόσιους χώρους πρασίνου. Γνώρισε την ιστορία της Έφης
Προωθητική Ενέργεια
 |  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ