ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

SOS για το κλίμα: Τι δείχνει νέα έρευνα για τα επόμενα χρόνια

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε όλο τον κόσμο ο κίνδυνος κάποιος να ασθενήσει ή να πεθάνει λόγω αιτιών που συνδέονται με την αυξημένη θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς μετά το 1980

ΠΗΓΗ: skai.gr

Τον κώδωνα του κινδύνου για πιο έντονες κλιματικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια κρούουν αμερικανοί και καναδοί επιστήμονες σε έρευνα που δημοσίευσαν σε επιστημονικό περιοδικό.

Στην έρευνα αναφέρεται ότι την περίοδο 2015-2019 σημειώθηκαν ακραίες συνθήκες όπως μεγάλη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, άνοδος της στάθμης της θάλασσας και αλλαγές στη χημική σύσταση των ωκεανών. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι σε όλο τον κόσμο ο κίνδυνος κάποιος να ασθενήσει ή να πεθάνει λόγω αιτιών που συνδέονται με την αυξημένη θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς μετά το 1980.

Πάνω από το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει πλέον σε περιοχές όπου σημειώνονται καύσωνες διάρκειας τουλάχιστον 20 ημερών το χρόνο. Στην έρευνα προτείνεται τα κράτη να λάβουν ισχυρά μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσα από τις εφαρμογές της πράσινης οικονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση