ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εμπλοκή στο τέρμα για μεταναστευτικό

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, η μεταρρύθμιση της πολιτικής της ΕΕ για τη μετανάστευση κολλά στις εθνικές διαφωνίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα τελευταία τους χαρτιά έχουν αρχίσει να ρίχνουν στο τραπέζι κράτη μέλη και θεσμοί στη μακρά διαβούλευση για τη νέα πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση, καθώς μειώνεται το περιθώριο συμφωνίας πριν τις ευρωεκλογές.

Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχείρησε να σπάσει την εμπλοκή που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στη συζήτηση μεταξύ των κρατών μελών για τον κανονισμό για τη διαχείριση κρίσεων στη μετανάστευση (μεγάλες ροές ή και «εργαλειοποίηση» μεταναστών από τρίτα κράτη), κρατώντας ως «όμηρους» τους κανονισμούς για τη βάση δεδομένων Eurodac και για τους ελέγχους στα σύνορα. Στέλνοντας ουσιαστικά το πολιτικό μήνυμα πως είτε το πακέτο θα προχωρήσει όλο μαζί ή δεν θα προχωρήσει.

Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων. Στην ατζέντα των 27 Υπουργών Εσωτερικών βρίσκεται επίσημα η ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της μεταρρύθμισης, όμως σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στόχος της Ισπανικής Προεδρίας και της Κομισιόν είναι να διαμορφωθεί πολιτική βούληση ώστε η διαχείριση κρίσεων να ξεκολλήσει ακόμα και σε μια από τις επόμενες συναντήσεις των Μόνιμων Αντιπροσώπων, πριν την επόμενη συνάντηση των Υπουργών στο Λουξεμβούργο τον Οκτώβριο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση