ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:13
 

Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων ΕΕ

Oι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα το Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των συνόδων του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν εκεί αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, αντίστοιχα.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών του ΣΕΥ οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την αποτελεσματικότητα της δράσης της ΕΕ σε θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας. Στη συνέχεια, σε κοινή σύνοδο με τους Υπουργούς Άμυνας, θα προβούν σε μία αποτίμηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ, τρία χρόνια μετά την υλοποίηση της, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει.
 
Στο περιθώριο του ΣΕΥ οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε άτυπο γεύμα εργασίας με τον Ιορδανό ομόλογο τους, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό και το Συριακό.
 
Κατά τις εργασίες του ΣΓΥ, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021–27, καθώς και σε θέματα που αφορούν τη Διεύρυνση.

Παράλληλα, οι Υπουργοί θα συζητήσουν το προσχέδιο των Συμπερασμάτων που αναμένεται να εξετάσει και να υιοθετήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 20 και 21 Ιουνίου, τα οποία θα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας για την περίοδο 2019 – 24, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Κλιματική Αλλαγή και τις Εξωτερικές Σχέσεις.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών αμφοτέρων των Συμβουλίων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο μεν ΣΕΥ υπό την ενότητα «Τρέχουσες Υποθέσεις» της ημερήσιας διάταξης, στο δε ΣΓΥ υπό την ενότητα που αφορά τη συζήτηση των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X