ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:37
 

Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ για Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων ΕΕ

Oι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα το Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες των συνόδων του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθούν εκεί αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, αντίστοιχα.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών του ΣΕΥ οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την αποτελεσματικότητα της δράσης της ΕΕ σε θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας. Στη συνέχεια, σε κοινή σύνοδο με τους Υπουργούς Άμυνας, θα προβούν σε μία αποτίμηση της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ, τρία χρόνια μετά την υλοποίηση της, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει.
 
Στο περιθώριο του ΣΕΥ οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε άτυπο γεύμα εργασίας με τον Ιορδανό ομόλογο τους, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό και το Συριακό.
 
Κατά τις εργασίες του ΣΓΥ, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021–27, καθώς και σε θέματα που αφορούν τη Διεύρυνση.

Παράλληλα, οι Υπουργοί θα συζητήσουν το προσχέδιο των Συμπερασμάτων που αναμένεται να εξετάσει και να υιοθετήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 20 και 21 Ιουνίου, τα οποία θα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας για την περίοδο 2019 – 24, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, την Κλιματική Αλλαγή και τις Εξωτερικές Σχέσεις.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών αμφοτέρων των Συμβουλίων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις νεότερες εξελίξεις αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο μεν ΣΕΥ υπό την ενότητα «Τρέχουσες Υποθέσεις» της ημερήσιας διάταξης, στο δε ΣΓΥ υπό την ενότητα που αφορά τη συζήτηση των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X