ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Λιλλήκα στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ΕΥΡΩΚΟ»

Λένε οι διαφωνούντες με την ψήφο κατά συνείδηση

ΚΥΠΕ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει Γιώργο Λιλλήκα γιατί οι θέσεις του συγκλίνουν με αυτές του κόμματος, δηλώνει η ομάδα διαφωνούντων με την απόφαση του πολιτικού γραφείου για ψήφο κατά συνείδηση. Σε συνέντευξη Τύπου  στην κοινοβουλευτική αίθουσα του ΕΥΡΩΚΟ στη Βουλή, οι διαφωνούντες επέκριναν τον Νίκο Αναστασιάδη για επικίνδυνες πολιτικές αλλά και τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου, πρώην βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ για την παρουσία του στις συγκεντρώσεις του Νίκου Αναστασιάδη κάνοντας λόγο για ανταλλάγματα.

Ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού , διευκρίνισε ότι ζητήθηκαν τα γραφεία του Κόμματος για την συνέντευξη όμως δεν εδόθη. «Με κανένα δικαίωμα δεν έχει μεταβιβαστεί σε κανένα η χρήση του κόμματος, ανήκει σε όλα τα στελέχη», είπε. Ο κ. Κουτσού ανέφερε ότι η διάσκεψη σήμερα γίνεται γιατί «θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι με δική μας διαφωνία αποφάσισε το πολιτικό γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ να δεχθεί την εισήγηση που υπέβαλε ο Πρόεδρος Δημήτρης Συλλούρης για ψήφο κατά συνείδηση, η συνείδηση η δική μας επιβάλλει να μην ψηφίσουμε τον Νίκο Αναστασιάδη γιατί είναι διαχρονικά ο αντίπαλός μας και αυτό φάνηκε και στο δημοψήφισμα και μετέπειτα».

«Επειδή δημιουργείται πιθανότατα σύγχυση με την αναφορά του τέως βουλευτή Ρίκκου Ερωτοκρίτου ότι το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει Αναστασιάδη, καλέσαμε την σημερινή διάσκεψη για να σας πούμε ότι στελέχη και μέλη του κόμματος έχουν υποστηρίξει αυτόν που θεωρούν ότι είναι ο αξιότερος για να αναλάβει την Προεδρία, δεν είναι θέμα Νέων Οριζόντων και όσων προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, εξ’ ου και σήμερα υπάρχουν και άτομα από ΔΗΣΥ», είπε ο κ. Κουτσού.  Είπε ότι δεν πρόκειται για σύγκρουση ατόμων αλλά θέσεων προσθέτοντας ότι «εμάς μας ενδιαφέρουν οι αρχές λύσης του Κυπριακού και η υποστήριξη και  πρόσφατα του κ . Αναστασιάδη στη Βουλή για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι αντίθετη και με τις αρχές του κόμματος και του καθενός μας από εδώ».

Συνέχισε λέγοντας ότι οι διαφωνούντες αναλαμβάνουν  την ευθύνη της υλοποίησης των όσων έχει εξαγγείλει ο κ. Λιλλήκας «και εγγυόμαστε στον καθένα να ψηφίσει ανεπηρέαστα και ελεύθερα να εκφράσει την άποψή του, γιατί σαν κυπριακός λαός και κυπριακός ελληνισμός ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Η Ελένη Βραχίμη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΥΡΩΚΟ αφού υπενθύμισε ότι ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΔΗΣΥ και διετέλεσε και ΓΓ με Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη, πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης ανεξαρτήτως του τι λέει, δεν μπορεί να πείσει την ίδια αφού τον γνωρίζει όπως είπε πάρα πολύ καλά και διετέλεσε συνεργάτης του. Αναφέρθηκε και στο συμφωνητικό όπως το χαρακτήρισε με τον κ. Καρογιάν λέγοντας ότι ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν τους ακολουθεί. Η κ. Βραχίμη ανέγνωσε στους δημοσιογράφους άρθρο του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά το οποίο, όπως είπε την έχει προβληματίσει ιδιαίτερα. Το άρθρο, όπως το ανέγνωσε, έχει ως εξής: «Ιδιαίτερα δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον κ. Αναστασιάδη και ο οποίος δεν πρέπει ποτέ να εξαιρεθεί από την λήθη». Είπε ότι ο καθηγητής Γιανναράς χαρακτηρίζει «ανεκδιήγητο» τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «που κατάγγειλε την πατρίδα του στα όργανα της ΕΕ για να εισπράξει σατραπείες από την αυλή του Αρταξέρξη".

Η Ελένη Βραχίμη αναφέρθηκε και στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και διερωτήθηκε ποια από όλα αυτά που λέει τώρα ο κ. Αναστασιάδης τα πιστεύει , ενώ διαφωνούσε προηγουμένως. «Πώς είναι δυνατό ο αγαπητός μου Ρίκκος να έχει ενταχθεί στην αυλή του Αναστασιάδη, πιστεύω ότι -και δεν θα ήθελα να το δω- , θα πρέπει να υπάρχουν ανταλλάγματα και λυπάμαι αν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου βρίσκεται εκεί για ανταλλάγματα, είναι κάτι που με θλίβει», ανέφερε.

Σε τοποθετήσεις του οι Χάρης Φεραίος, Πέτρος Θεολογίδης,  και Νίκη Παντελίδου εξέφρασαν την διαφωνία τους με την υποψηφιότητα Αναστασιάδη κάνοντας λόγο για εξαπάτηση και προδοσία. Σημείωσαν ακόμη ότι δεν πρέπει ο κόσμος του ΕΥΡΩΚΟ να εξαπατάται με την παρουσία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στις συγκεντρώσεις του Νίκου Αναστασιάδη.

Τις θέσεις όπως εκφράστηκαν στην διάσκεψη στηρίζουν οι Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Καίτη Σορόκου και Γιάννης Κοζάκος, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Μάριος Σοφρωνίου, Αναπλ. Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, Νίκη Παντελίδου Δημ. Σύμβουλος Λεμεσού, Γιώργος Κετώνης Δημ. Σύμβουλος Λευκωσίας, Πέτρος Θεολογίδης Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου, Στράτος Παναγίδης τέως Αντιπρόεδρος, Χλόη Μίτλεττον τέως Πρόεδρος Τοπικής Επιτρ. Στροβόλου, Χάρης Παφίτης τέως γραμματέας οικονομικών θεμάτων της επαρχιακής Λευκωσίας, Χάρης Φεραίος, Στέλιος Αμερικάνος ΓΓ και Μαρίνα Δημητρίου, πρόεδρος της ΓΟΕΚ.

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X