ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας

Θα διοριστεί στις 09:15 από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου αναλαμβάνει από την Τρίτη καθήκοντα Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στη θέση του Άκη Παπασάββα.

Ο διορισμός αναμένεται να γίνει στις 09:15 στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 28 Ιανουαρίου 1956. Έγγαμος με τη Μαρινέλλα Θρασυβούλου. Έχει ένα γιο. Δικηγόρος.

Εξελέγη βουλευτής Λεμεσού στις εκλογές της 26ης Μαΐου 1996 και επανεξελέγη στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001. Τον Ιούνιο του 2005 ίδρυσε με άλλους εταίρους το Ευρωπαϊκό Κόμμα. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 εξελέγη βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. 

Διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κόμματος στη Βουλή, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Σήμερα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Υπήρξε αντιπρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics and Political Science με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση