ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συντροφικές ευχές Άντρου στον 90χρονο Φιντέλ

Η επανάσταση πέτυχε λέει στον Φιντέλ ο γ.γ του ΑΚΕΛ επ ευκαιρία των γενεθλίων του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τις ευχές από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και του ίδιου προσωπικά, μετέφερε σε επιστολή του ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο ο οποίος κλείνει σήμερα 90 χρόνων σημειώνοντας μεταξύ ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ενώνει τη φωνή του με την Κούβα για να τερματιστεί ο «απάνθρωπος αποκλεισμός των ΗΠΑ σε βάρος της για να κλείσει το κολαστήριο του Γκουαντάναμο και να επιστραφεί το έδαφος του στην Κούβα και για να αναχαιτιστούν οι προσπάθειες υπονόμευσης της Επανάστασης».

Σημειώνει μεταξύ άλλων πως η ιστορία τον δικαίωσε και προσθέτει πως αποτελεί μεγάλη νίκη για την ηγεσία της Κούβας το ότι οι «ΗΠΑ αναγκάστηκαν να αλλάξουν τακτική» έναντι της Κούβας

Αυτούσια η επιστολή του Άντρου Κυπριανού προς τον Φιντέλ Κάστρο

«Από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, και εμένα προσωπικά, σου μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μας για τα 90α γενέθλια σου.

Σήμερα, στα 90 σου χρόνια, μπορείς να είσαι βέβαιος ότι η Ιστορία έχει δικαιώσει την Επανάσταση και την ηγεσία της. Η Κούβα, ενάντια στις δυσκολίες και την πολεμική που δέχεται, παραμένει αλύγιστη και φάρος έμπνευσης για κάθε αγωνιζόμενο λαό του κόσμου. Οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της Επανάστασης αποτελούν υπόδειγμα για τους λαούς και τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Η προσωπική σου συμβολή σε όλα αυτά θα είναι ανεξίτηλη. Η Ιστορία σε δικαίωσε όπως δικαιώνει καθημερινά όσους επιλέγουν το δρόμο της αξιοπρέπειας και της πάλης για το σοσιαλιστικό αύριο του κόσμου.

Αποτελεί σημαντική νίκη για το λαό και την ηγεσία της Κούβας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τακτική έναντι της πατρίδας σας. Γνωρίζουμε όλοι, ωστόσο, ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν άλλαξε στόχους. Για αυτό, το ΑΚΕΛ δεν εφησυχάζει από τις εξελίξεις στις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ και θα συνεχίσει να είναι αταλάντευτα αλληλέγγυο με την Κούβα. Θα συνεχίσουμε να ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με την Κούβα για να τερματιστεί ο απάνθρωπος αποκλεισμός των ΗΠΑ σε βάρος της, για να κλείσει το κολαστήριο του Γκουαντάναμο και να επιστραφεί το έδαφος του στην Κούβα και για να αναχαιτιστούν οι προσπάθειες υπονόμευσης της Επανάστασης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση