ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημήτρης Χριστόφια προς Φιντέλ Κάστρο

Επιστολή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστολή προς τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρ, απέστειλε ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την ευκαιρία των ενενηντάχρονων του.

Αυτούσια η επιστολή

«Αγαπητέ σύντροφε Φιντέλ,

Δεχθείτε τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές με την ευκαιρία των 90 χρόνων σας. Η πολυκύμαντη ζωή σας είναι ταυτισμένη με τον ανειρήνευτο αγώνα κατά της δικτατορίας, για κατάκτηση της ελευθερίας από τον όποιο ντόπιο και ξένο δυνάστη.

Η νίκη της κουβανικής δημοκρατικής επανάστασης και η μετεξέλιξη της κάτω απο την καθοδήγηση σας σε σοσιαλιστική έθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας σε θέση οδηγού για την υπεράσπιση της επανάστασης από τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση παρά τον ασφυκτικό αποκλεισμό των ιμπεριαλιστών με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Η δημιουργική εφαρμογή των αρχών του Μαρξισμού- Λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού στη χώρα σας έχει αναδείξει την κουβανική επανάσταση σε νησί της ελευθερίας, σε φάρο που φωτίζει και εμπνέει τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής στους αγώνες για δημοκρατία και πρόοδο.

Χωρίς υπερβολή, η Κουβανική Επανάσταση επιτελεί έργο κοσμοϊστορικής σημασίας και αποτελεί το δεύτερο μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός μετά τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Είναι γεγονός ότι "η ιστορία σας δικαιώνει". Εμείς οι Κύπριοι κομμουνιστές και όχι μονο, ολόκληρος ο λαός της Κύπρου που μάχεται ενάντια στην τουρκική κατοχή και τις ιμπεριαλιστικές ίντριγκες γευόμαστε διαχρονικά το νέκταρ της αλληλεγγύης του κουβανικού λαου. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες και ανταποδίδουμε με τη δική μας αλληλεγγύη.

Είχα την τιμή να γίνω δεκτός απο εσάς μερικές φορές, ως Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ως Πρόεδρος της Βουλής και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι βαθυστόχαστες αναλύσεις σας, η πίστη και η αφοσίωση στην υπόθεση της επανάστασης και η βεβαιότητα σας ότι η ειρήνη θα επικρατήσει και ότι το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι ο καπιταλισμός. Είναι ο νέος κόσμος ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. Μπορεί η ανθρωπότητα να διέρχεται μια οδυνηρή και ίσως μακρά εγκυμοσύνη , όμως είμαι σίγουρος πως θα έρθει η γέννα ως αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών. Το υγιές απότοκο αυτής της οδυνηρής διαδικασίας θα είναι η διαρκής ειρήνη, η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός.

Σας εύχομαι από καρδιάς υγεία, για να χαίρεστε τους καρπούς της επαναστατικής σας δράσης.

Συντροφικά,

Δημήτρης Χριστόφιας
Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση