ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έιντε: Πιο κοντά από ποτέ στη λύση

Ιστορική αποτυχία αν δεν λυθεί το Κυπριακό με την παρούσα ευκαιρία διαμηνύει

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πιο κοντά από ποτέ, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί, δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντα, για τη λύση του Κυπριακού.

Σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό τμήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο Νορβηγός διπλωμάτης απέρριψε το ενδεχόμενο ανάλογης συμπεριφορά των Ηνωμένων Εθνών με το 2004.

Δεν μας χρειάζονται, είπε, να διευθύνουμε εμείς το σόου και είμαι εξαιρετικά σταθερός στο να επικοινωνώ και να συμπεριφέρομαι ως κάποιος που είναι εκεί για να βοηθήσει τους ηγέτες στη διαδικασία τους.
Ο κύριος Έιντε δήλωσε και πως αν δεν επιτευχθεί τώρα η λύση, με την παρούσα ευκαιρία, τότε θα αποτελεί μια ιστορική αποτυχία.

Στο μεταξύ, σε συγχαρητήρια ανακοίνωση με την ευκαιρία της επετείου για την ανεξαρτησία της Κύπρου ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι τελικά εφικτή η επανένωση της Κύπρου, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη μακροχρόνια διαίρεση του νησιού.

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται η επόμενη συνάντηση των ηγετών των δυο κοινοτήτων η οποία θα σηματοδοτεί και την επανέναρξη της νέας εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση