ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Καταφεύγει σε ανακρίβειες και ψεύδη ο Αβέρωφ

Η απάντηση του ΔΗΚΟ στην επιστολή που απέστειλε ο ΔΗΣΥ στον Γ.Ελεγκτή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Όποτε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική να επικαλείται τη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου αποσπασματικά και με διάφορες δικές του ανακρίβειες και δικά του ψεύδη» αναφέρει σε ανακοίνωσήτ ου το ΔΗΚΟ, μετά και από την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Γενικό Ελεγκτή για την απόφασή του να διερευνήσει τη νομιμότητα της παράστασης στη Σαλαμίνα.

«Αναφορικά με την απέλπιδα προσπάθεια του Προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να παρέμβει στο έργο του Γενικού Ελεγκτή, να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δικαιολογήσει τις πράξεις κατάργησης και περιφρόνησης θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ «η αλήθεια που διαψεύδει όσα αναφέρει ο κ. Νεοφύτου είναι πως(α) Οι τεχνικές επιτροπές που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 ανάμεσα στον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ουδέποτε συστάθηκαν και ουδέποτε λειτούργησαν, λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς, η οποία δεν τίμησε την υπογραφή του κ. Ταλάτ. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο ΔΗΣΥ που τότε, αντί να επικρίνει τον κ. Ταλάτ για τη μη-σύσταση και μη-λειτουργία των τεχνικών επιτροπών, επέκρινε τον Τάσσο Παπαδόπουλο. (β) Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν αποδέχτηκε ποτέ να αντικατασταθούν οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις τεχνικές επιτροπές ή οποιουσδήποτε άλλους θεσμούς, σε αντίθεση με το τι έγινε πριν μερικές μέρες με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
«Ευτυχώς για τον τόπο και δυστυχώς για τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπερασπίστηκε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε αντίθεση με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση που στηρίζουν, που απ’ ότι φαίνεται προσπαθούν να πετύχουν ότι δεν πέτυχαν το 2004 με το Σχέδιο Ανάν, δηλαδή, την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας» υπογραμμίζεται τέλος στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση