ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έδωσε πόντους σε Λιλλήκα ο Άντρος για τη στάση του στη Γενεύη

Η Κεντρική Επιτροπή έκρινε θετικά τη στάση της ηγεσίας γύρω στο Kυπριακό

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Την Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή σε μία πολύωρη συνεδρία ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανου,γύρω από τα όσα διαμήφθεισαν στη Γενεύη και τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο κυπριακό. Η Κεντρική Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στο οτι το κόμμα και δη η ηγεσία χειρίστηκε θετικά τις εξελίξεις και έκρινε ως θετική την όλη στάση του κόμματος στη Γενεύη αλλά και γενικότερα στο κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καταγράφηκαν οι διαφωνίες και οι ενστάσεις γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα όπως για τη σύνθεση της διάσκεψης η οποία ήταν τελικώς πενταμερής. Ο Άντρος Κυπριανού απέφυγε να τοποθετηθεί γύρω από το επεισόδιο με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και ανέφερε πως δεν γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με το έγγραφο που φέρεται να δόθηκε σε Τουρκία και Αγγλία. Στα θετικά ωστόσο καταγράφηκε οτι για πρώτη φορά δόθηκε χάρτης από την τουρκοκυπριακή πλευρά, το οτι για πρώτη φορά συζητήθηκαν οι εγγυήσεις αλλά και την πρόοδο που επιτεύχθηκε έστω και σε δευτερούσης σημασίας θέματα στην διακυβέρνηση.

Προβληματισμοί Χριστόφια

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη συνεδρία ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε τις ανησυχιες και τους προβληματισμούς του καλώντας την ηγεσία να μην εμπιστευεται πλήρως τον Νίκο Αναστασιάδη και να κρατά κάποιες επιφυλάξεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός οτι ο γ.γ του ΑΚΕΛ εξήρε τη στάση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργου Λιλλήκα και το γεγονός οτι ο ίδιος διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου που όπως επεσήμανε έστησαν μέτωπο απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Το αν αυτό θα λειτουργήσει ενισχυτικά για την όποια απόφαση του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση