ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ προς Αρμεύτη:Το ΔΗΚΟ σέβεται και τιμά την ιστορία του

Αστήρικτους χαρακτηρίζουν τους χαρακτηρισμούς Αρμεύτη στο ΔΗΚΟ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μς στεναχωρεί αλλά απόλυτα σεβαστή η απόφαση του Γιάννη Αρμεύτη να παραιτηθεί από το ΔΗΚΟ αναφέρουν πηγές του κόμματος. Οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν ως αστήρικτους του χαρακτηρισμούς του κ. Αρμεύτη οτι το ΔΗΚΟ έχει καταστεί κομπάρσος του εθνικισμού και των άκρων ξεκαθαρίζοντας πως το ΔΗΚΟ σέβεται και τιμά την ιστορία του. 

Η όλη συζήτηση και οι αντιδράσεις προέκυψαν μετά και από την απόφαση του πρώην δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ να παραιτηθεί εξαιτίας της απόφασης του ΔΗΚΟ να στηρίξει την εισήγηση του ΕΛΑΜ για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος. 

Μέσω ανάρτησής του στο facebook την απόφασή του να αποσυρθεί από το ΔΗΚΟ μέχρις ότου να αλλάξει η ηγεσία.
«Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις και δηλώσεις θέτω τον εαυτό μου εκτός Δημοκρατικού Κόμματος μέχρι να αλλάξει η ηγεσία του. Από Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταστεί κομπάρσος του εθνικισμού και τον άκρων. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση εντός των ημερών. Θλίβομαι και κρίμα».

Το ΔΗΚΟ εκπροσωπεί ατζέντα του Νικόλα

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τον δημοτικό σύμβουλο Αγλαντζιάς του ΔΗΚΟ Μαρίνο Κλεάνθους αλλά και από την Αθηνά Κυριακίδου για την στάση του κόμματος. Αν και ο ίδιος ο Μαρίνος Κλεάνθους κατέγραψε πως θα ακολουθήσει το ίδιο με τον κ. Αρμεύτη, φαίνεται να προβληματίζεται για το κατά πόσο θα παραιτηθεί. Σε ανάρτησή του στο facebook σημείωσε πως το ΔΗΚΟ φλερτάρει με την ακροδεξιά ενώ στην οικονομία ταυτίστηκε με τον φιλελευθερισμό. Πρόσθεσε πως το ΔΗΚΟ σήμερα δεν εκφράζει τις διαχρονικές αγωνίες της μεσαίες τάξης του Κέντρου και αποδεικνύεται μεταλλαγμένο κόμμα που καπηλεύεται τα σύμβολα του ΔΗΚΟ για να προωθήσει ατζέντες της ηγεσίας.

Αυτούσια η δήλωση

Ο Μάρτιν Λούθερ Κιγκ είχε κάποτε πει πως "Η γενιά μας, θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις σκληρές και άδικες πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την απαράδεκτη σιωπή των καλών ανθρώπων".
Τον τελευταίο καιρό, με θλίψη παρατηρούμε τις δηλώσεις, την πολιτική στάση και τη συμπεριφορά του ΔΗΚΟ και νιώθουμε ξένοι! Εκφράζουμε ενα πολιτικό λόγο ακραίο, μακρυά από μετριοπάθεια, δημιουργική διάθεση και κεντρώα ιδεολογική προσέγγιση.

Το κόμμα σήμερα δείχνει να έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα. Συμφωνεί με τις φωνές που ζητούν λύση εκτός των συμφωνηθέντων, φλερτάρει με την ακροδεξιά, στην οικονομία ταυτιστήκαμε με τον φιλελευθερισμό.
Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως σήμερα το ΔΗΚΟ δεν εκφράζει τις διαχρονικές αγωνίες της μεσαίας τάξης και του Κέντρου. Στην πράξη αποδεικνύεται να είναι ένα νέο, μεταλλαγμένο κόμμα που καπηλεύεται τα σύμβολα του ΔΗΚΟ για να προωθήσει τις ατζέντες της ηγεσίας.
Σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι ήταν η ταύτιση του ΔΗΚΟ με το ΕΛΑΜ για .... το Ενωτικό Δημοψήφισμα του '50!
Το ερώτημα δεν είναι -προφανώς- το εαν θα πρέπει να διδάσκονται οι μαθητές την ιστορία μας. Τούτο γίνεται και πρέπει να συνεχίσει να γίνεται.

Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί εμείς δεχτήκαμε και ψηφίσαμε την πρόταση του εθνικιστικού κόμματος της Κύπρου, την οποία γνωρίζαμε πως θα έστελνε τα λάθος μηνύματα στην άλλη πλευρά.
Είναι δυνατόν να επιθυμούμε λύση του Κυπριακού και ταυτόχρονα να ψηφίζουμε σήμερα πρόταση του ΕΛΑΜ για να γίνονται κάθε χρόνο σχολικά αφιερώματα για την Ένωση;

Οι αντιδράσεις του Προέδρου του κόμματος και των συνεργατών του τις επόμενες μέρες, στην προσπάθειά τους να μας πείσουν για την ορθότητά της ψήφου του κόμματος, ήταν ακόμη πιο απογοητευτικές.
Περίπου μας είπαν γραφικούς, ακραίους, τουρκόφωνους...!
Με αυτά τα μυαλά και τις νοοτροπίες πιστεύουμε ειλικρινά οτι εκφράζουμε τους πολίτες του Κέντρου;
Είναι αυτές τις νέες προσεγγίσεις και νοοτροπίες που υποσχόμαστε να φέρουμε;
Σήμερα απο το ΔΗΚΟ απουσιάζει η συναίνεση, ο διάλογος, η δημοκρατία. Περισσεύει ο φανατισμός, η ιδεολογική σύγχιση και οι προσωπικές ατζέντες.
Σε αυτό το ΔΗΚΟ εγω νιώθω ξένος.
Σε αυτό το ΔΗΚΟ νιώθω οτι δεν θέλω να ανήκω!

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως τόσο ο Γιάννης Αρμεύτης όσο και ο Μαρίνος Κλεάνθους ανήκουν στην μετριοπαθή πτέρυγα του ΔΗΚΟ. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X